Top News
1400 prikaza

Gong ima dojavu o organiziranom prijevozu birača u BiH

Prebrojavanje glasova na izborima
Duško Jaramaz/Pixsell
"Troškovi prijevoza birača do birališta zapravo su troškovi izborne promidžbe kandidata ili kandidatkinje", kažu iz Gonga

Građani dojavljuju i da nisu bili informirani o procedurama i rokovima za prijavu promjene mjesta na kojem planiraju glasati, kao ni o promjenama adresa biračkih mjesta koja su se dogodila u odnosu na prethodne izbore, dodaju iz Gonga.

"S obzirom da je prethodno potvrđeno da su, suprotno zakonu, u biračke odbore bili imenovani stranački kadrovi, a da ih je DIP zbog toga razriješio s dužnosti, pozivamo građanke da dojave ukoliko primijete slične nepravilnosti", dodaje se u priopćenju.

Prosvjedi u zračnoj luci u Hong Kongu Izbori Top News Omražena političarka sad obećava med i mlijeko

Gong je dobio i dojave o organiziranom prijevozu na birališta u Bosni i Hercegovini. "Troškovi prijevoza birača do birališta zapravo su troškovi izborne promidžbe kandidata ili kandidatkinje", kažu iz Gonga, no, kako ističu "to se ne bi trebalo tako tretirati samo ukoliko, kako je to DIP utvrdio na prethodnim predsjedničkim izborima, na autobusima nema oznaka kandidata, a uslugu prijevoza mogu koristiti svi birači pod jednakim uvjetima".

Na ovim hrvatskim predsjedničkim izborima, "zabilježen je porast birača koji su registrirani po službenoj dužnosti temeljem nove osobne iskaznice s adresom prebivališta u inozemstvu i to u BiH, Njemačkoj i Srbiji. I dok je u BiH i Njemačkoj povećan i broj biračkih mjesta, u Srbiji je smanjen. Navedenim izazovima posebnu pažnju će posvetiti Gongove promatračice i promatrači koji u mobilnim timovima promatraju biračka mjesta u Bosni i Hercegovini te Srbiji", dodaje se u priopćenju.

Andrej Plenković igre bez granica Top News Plenki blokira urotu desničara - izbori u HDZ-u krajem 2020.

Iz Gonga će tijekom dana pružati informativnu podršku biračima i zaprimati neanonimne dojave o uočenim nepravilnostima kako bi reagirao na njih.

Također Gong se može kontaktirati putem e-maila gong@gong.hr, telefona 01-4825-444 te Facebook i Twitter profila. Detaljnije informacije dostupne su na www.gong.hr.

Podsjećaju da je za organizaciju i provođenje izbora odgovorno Državno izborno povjerenstvo, kojemu se svi sudionici izbora mogu obratiti putem telefona 01-4569-712 i 01-4569-713 te e-maila dip@izbori.hr.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar JenniferWE92
    JenniferWE92 14:55 03.Lipanj 2020.

    Želitе imati ljubаvne razgovoгe? Nа pravom ste рutu! – w​​w​​w​​.​k​i​s​s​t​​o​​k​​.​​c​​o​​m

  • Avatar maks20022
    maks20022 17:51 07.Ožujak 2020.

    Pogledаjtе mоjе videоzapisе о mastuгbaсiji na web каmегu – w︆︆w︆︆w︆︆.︆︆f︆︆ck69︆︆.︆︆site

  • BlackRaven 10:23 23.Prosinac 2019.

    Ajde ono likovi se po portalima hvale i koliko su bili placeni za to. To javna tajna a jedino GONG nezna za to.