Top News
12095 prikaza

Esih zabranila da se priča protiv Bandića i Karamarka

Bruna Esih
Sanjin Strukić (PIXSELL)
U HDZ-u su uvjereni kako se preko Brune Esih Tomislav Karamarko želi vratiti u politiku

Prošlo je gotovo mjesec dana otkako je Bruna Esih potvrdila svoju kandidaturu za gradonačelnicu Zagreba te izazvala pravu pomutnju u HDZ-u i na desnici. 

No iako je na početku tvrdila da će uskoro predstaviti svoj tim i krenuti u kampanju, to se još nije dogodilo.

Esih je krenula s velikom prednošću u anketama naspram HDZ-ovca Drage Prgometa, ali on je sad već u punom zamahu obilaženja Zagreba i predstavljanja svojeg programa.

S druge strane, saznajemo da je stožer Brune Esih napustio jedan od onih koji ju je podupirao otpočetka - zagrebački zastupnik Tomislav Jelić

On je širokoj javnosti najpoznatiji jer je otkrio niz afera aktualnog gradonačelnika Milana Bandića i prijavio ih Uskoku. 

On stoji iza prvih prijava za štetne razmjene zemljišta koje su procesiurane godinama kasnije. On je i desno orijentiran, pa je u Esih prepoznao mogućnost stvarne promjene.

Međutim, kako nam je sam potvrdio, napustio je njezin stožer. Prema našim informacijama, Jelić je otišao jer mu je poručeno da ne može pričati javno protiv dvije osobe, Milana Bandića i Tomislava Karamarka.

On na to nije htio pristati, jer je obojicu kritizirao, a na sumjive Bandićeve poslove upozorava već 15 godina. Jelić nam to nije htio potvrditi.

"Istina je da smo se razišli, ali radi se o konceptualnim razlikama. Ne mogu ostalo komentirati", kratko je poručio Jelić zašto više ne želi pratiti Esih.

HDZ i Esih vode borbu “na nož” u Zagrebu, a zbog nje vrije i u predsjedništvu stranke. Zlatko Hasanbegović, bivši ministar kulture i član predsjedništva stranke, otvoreno je podupire, a kritizira HDZ-ova kandidata Dragu Prgometa.

Šef stranke Andrej Plenković poručio je da su svima koji podupiru nekoga drugog otvorena vrata iz stranke.

U HDZ-u su već dulje uvjereni da se preko Esih i Hasanbegovića u sferu stranačkog utjecaja želi vratiti i bivši predsjednik stranke Tomislav Karamarko, pa se informacija o zabrani kritike na njegov račun uklapa u tu priču. 

Bitka za Zagreb je tako manje bitka za komunalni standard, a više za utjecaj u HDZ-u.

Zabrana kritike podupire i tezu da zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću odgovara raskol na desnici jer ionako grabi njihove glasove u drugom krugu, a kandidatura Brune Esih mu odgovara jer će HDZ imati manji utjecaj ako opet bude s njima koalirao. 

U svakom slučaju, HDZ-ovi birači u Zagrebu su najzbunjeniji za koga glasati.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Pavica Blažević
    blaze272@htnet-dsl 07:51 15.Travanj 2017.

    nezna se tko je tu luđi

  • Antun 21:47 14.Travanj 2017.

    Prolagandisti poražene lopovske antihrvatske politike, neuki i nepismeni

  • Antun 21:46 14.Travanj 2017.

    Koliko su jadni ovi neuki propagandisti poražene lopovske anthrvatske politike, jadovi narod više nećete prevariti.