Top News
6689 prikaza

Dramatična snimka: 'Spusti pištolj, dosta je krvi!'

Boris Luketa
screenshot/youtube
Boris Luketa satima je pregovarao sa specijalcima koji su ga neuspješno pokušavali nagovoriti da se preda. Specijalci za zaštitnim štitovima vikali su: 'Spusti pištolj, spusti pištolj, ne treba više krvi..."

Sjedili smo u kući. Bilo je oko 21 sat. Začuo sam vikanje susjeda: ‘Spusti pištolj, spusti pištolj, ne triba više krvi’, čuo sam da mu je netko govorio. Došao sam do prozora, a on je s pištoljem u ruci potrčao u svoje dvorište, prepričao nam jedan od svjedoka pokušaja uhićenja Borisa Lukete. 

Netko je valjda pozvao i policiju. Došlo je dvadesetak specijalaca s oružjem i štitovima. Bilo je i policajaca u civilu, kriminalista...
S Luketom su uspostavili kontakt mobitelom.

Nagovarali su ga da se preda, da spusti oružje. To je trajalo neko vrijeme, a onda je ovaj prekinuo razgovor. 

- Policajac i Luketa potom su razgovarali s udaljenosti. Govorili su mu da spusti pištolj.
- Ne vridi ti se ubiti - govorili su mu policajci pokušavajući ga odgovoriti od samobojstva. Luketa im je rekao:
- Ili ćete me vi ubiti ili ću ja sam sebe ubiti. 

Vrijeme je sporo prolazilo, a Luketa je stalno na policijska nagovaranja da spusti pištolj i da se preda odgovarao istom porukom. U jednom trenutku policjaci su susjedima naredili da ugase svjetla u kućama jer je postojala mogućnost da Luketa uđe u nečije dvorište ili u kuću. 

- Nije mi bilo svejedno, cijela mi je obitelj bila u kući - ispričao nam je jedan od svjedoka. Igra živaca prolazila je sporo. Luketa je cijelo vrijeme bio na jednom te istome mjestu u svojem dvorištu. 

- Nje se odande maknuo. Napravio bi korak-dva i to bi bilo to - kaže čitatelj.  Policjaci nisu odustajali od pokušaja da ga nagovore da se preda, a već je prošlo pola noći. 

- ‘Ili ćete me vi ubiti ili ću sam sebe ubiti’, odgovarao bi im - govori nam čovjek koji je sve gledao. Igru živaca okončao je sam Luketa. 

Ekskluzivnu snimku pogledajte OVDJE.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.