Top News
9050 prikaza

Dosje Šuica: Sve porezne istrage o HDZ-ovoj zvijezdi

Dubravka Šuica
Patrik Macek (PIXSELL)
Tjednik Express donosi ekskluzivne dokumente o dubrovačkoj političarki i njenim zaštitnicima

Dubravka Šuica već godinama radi daleko od očiju hrvatske javnosti. Većini naših sugrađana Bruxelles je kao neki drugi planet i njezin rad u Europarlamentu je previše apstraktan dok se dobar dio Hrvatica i Hrvata bori s golim preživljavanjem. Međutim, njezina imovina je itekako opipljiva i svima nama bliska materija, pogotovo kad vidimo kako je gotovo eksponencijalno rasla u godinama nakon njezina ulaska u politiku.

Novi broj najutjecajnijeg političkog tjednika Express donosi ekskluzivne dokumente koji pokazuju kako je hrvatska Porezna uprava istraživala Šuicu i njezina supruga. Kako je Ustavni sud spasio Šuicu od plaćanja poreza, ali i kako ju je Porezna kaznila zbog uplata na suprugov račun čitajte u novom broju Expressa. Čitajte i intervju ruskog veleposlanika Anvara Azimova, u kojemu on pojašnjava zašto se odnosi naših dviju zemalja, unatoč političkoj situaciji, ipak polako poboljšavaju. Azimov opet ponavlja da Ruse prate mnoge netočne informacije, a on nam otkriva koje točno. 

Sanja Putica Sanja Putica Top News Crna Mamba HDZ-a: Politiku učila od tete Dubravke Šuice

Novi broj donosi detaljnu priču o tri istrage Dubravke Šuice. Počnimo s vrijednim stanom od 91 kvadrat koji glasi na kćer Dubravke Šuice, Mirtu, dosad nije spominjan u imovinskim karticama. I po zakonu i ne mora biti spomenuta jer ne glasi ni na jednog od supružnika.

Riječ je o stanu u Zagrebu kojem je vlasnica kćer Mirta. Mirta se udala prije tri godine za poduzetnika Petra Caktaša, odvjetnica je i njena imovina ne bi inače bila predmet nikakvog propitivanja.

No pet godina prije udaje, 2011. godine, mlada Mirta postala je vlasnica stana koji bi teško mogla sama financirati. Dok se mladi nakon fakulteta uglavnom moraju mučiti da pronađu posao, a onda s obitelji dižu kredite i na 30 godina, to za kćer jedinicu nije bio put. Postala je vlasnica četverosobnog stana površine 91,36 četvornih metara u centru Zvonimir u Zagrebu, na križanju Branimirove ulice i Ulice Ljudevita Posavskog.

Dubravka Šuica Dobra karijera Top News Sindrom Šuice: Kako je profesorica zaradila milijune

Cijeli blok zgrada je gradila prije propasti građevinska tvrtka Tehnika i zbog svoje kvalitete i lokacije su bili prodavani i po cijenama od 2250 do 2500 eura. To znači da je cijena plaćena za njega minimalno 205.000 eura. Stan ima uz tri sobe i dnevni boravak, blagovaonicu, izbu, loggiu i kupaonicu. Na njemu nema nikakvih tereta i kredita, što također znači da je kupljen jednokratnom isplatom, pa je za pretpostaviti da su roditelji kroz kupnju pomogli kćeri jedinici da se skući.

Objavio je to novi broj tjednika Express koji je od petka na svim kioscima. Tjednik ekskluzivno objavljuje i odluke Ustavnog suda koje su spasile Šuicu da ne plati dodatni porez i doprinose zbog naknada koje je primala iz inozemstva na račun svog supruga.

Ustavni sud je poništio odluke Visokog upravnog suda smatrajući da sud nije dobro primijenio zakon i nije obrazložio zašto je odbacio Šuičine argumente. 

 | Author: express express

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Penzić 21:30 04.Listopad 2019.

    Nitko nema muda ispitati porijeklo imovine Šuice. Takova je u biti i država odnosno političari.

  • slf51947 11:26 04.Listopad 2019.

    Ovo je najbolji posao koji Google sada plaća. Prvog mjeseca primio sam 29736 dolara za rad 3 sata dnevno. Počeo sam prije četiri mjeseca i odmah sam ponio kući najmanje 7835 do 9454 dolara tjedno. .................>>>> www.Trade46.com