Top News
9626 prikaza

Djeca iz Srbije na vojnim treninzima u Rusiji?

Vojni trening
Screenshot
Budućim srpskim postrojbama mozak ispiru profesionalci iz Rusije, a Rusi su trenirali i članove paravojne jedinice Srbska čast

Pojavio se video na kojem maloljetnici, vjerojatno iz Srbije, prolaze kroz intenzivne treninge tijekom kojih uče baratati oružjem, penjati se, boriti se prsa o prsa i drugo. 

Ne zna se gdje je video snimljen, u Srbiji, Rusiji ili Ukrajini no treneri se mlađariji obraćaju na ruskom jeziku, a jedna osoba im prevodi naredbe poput 'dok ležite pete moraju biti slijepljene uz tlo' ili 'dignite ruke dok držite pušku'. 

Pripadnici Srbske časti Velika Srbija Top News Rusi na hrvatskoj granici treniraju Dodikovu gardu

Šokantno je vidjeti da su neki od 'učenika' koji treniraju na poligonima u šumi i vrlo mlada djeca što su neki odmah prozvali 'ispiranjem mozga'.

Postavlja se pitanje ima li ovaj vojni kamp 'za mlade' ikakve veze sa Srbskom časti o kojoj smo pisali početkom siječnja. Riječ je o jedinici organiziranih boraca koji odlaze tamo gdje ih vodi ideologija (i honorar). 

Osim što čuvaju Arkanovu udovicu Cecu Ražnatović, često posjećuju i Moskvu, a njihovi su vođe dobro poznati i u kriminalnom miljeu. Igor Bilbija iz Prijedora uhićivan je zbog prostitucije, prijevare i organiziranog kriminala, a Bojan Stojković iz Niša poznat je kao "najsnažniji Srbin". 

Pripadnici Srbske časti | Author: Screenshoot/Facebook Screenshoot/Facebook
Obožavatelji su ruskog predsjednika Vladimira Putina, kao i čelnog čovjeka Republike Srpske Milorada Dodika. Dive se Dodikovim separatističkim idejama, a svojedobno su ga i čuvali. Prema nekim izvorima upravo su oni Dodikovi ljudi za dizanje tenzija ukoliko vođa 2018. izgubi na općim izborima.

Damir Krstičević Dosje Top News Hrvatska je poligon za rat - naoružava se i Srbija

"Ukoliko se nekontrolirano naoružavanje entiteta RS i konstantno lobiranje i inzistiranje na separatizmu ne obuzda od strane međunarodne zajednice i ne stavi pod kontrolu od strane legalnih organa državne vlasti, nitko u BiH, a ni u međunarodnoj zajednici ne može jamčiti mirnu predaju vlasti u entitetu RS ukoliko Milorad Dodik izgubi na općim izborima 2018. godine ili još gore ako prije ili kasnije bude predmetom istrage državnih agencija za zaštitu zakonitosti zbog silnih afera i navodnih koruptivnih radnji", napisao je za Index.ba analitičar Nedžad Ahatović koji je zaključio kako nelegalne paravojne jedinice odane jedino Miloradu Dodiku treba čim prije razoružati i uhititi.

Pripadnici Srbske časti | Author: Screenshoot/Facebook Screenshoot/Facebook
Čak 30.000 tisuća osoba navodno obitava na području BiH kojima je cilj Velika Srbija, a Ahatović ih opisuje kao 'branitelje fašističke tradicije'. Analitičar je upozoravao i kako 'je 10 posto stanovništva entiteta RS legalno naoružano sa po 4 duge cijevi (i to poluautomatskog pješadijskog naoružanja ex JNA)', a tome treba pridodati i arsenale neregistriranog oružja zaostalog iz doba ratova devedesetih.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ranko75 16:50 20.Veljača 2018.

    Koje je ovo smece od clanka! Cuj:"Pojavio se video na kojem maloljetnici, vjerojatno iz Srbije",smece jedno, ovo tvoje "vjerojatno" bih nabi na vrh palice od pola metra i ugurao ti ga sa palicom na jedno mjesto.Kada ne znas tocno, nemoj ... prikaži još! da trkeljas onio "vjerojatno". A mozda je vjerojatno iz tvog rodnom mjesta? Zasto ne bi bio vjerojatno? Dalje pises:"Ne zna se gdje je video snimljen, u Srbiji, Rusiji ili Ukrajini..." pa kada ne znas zasto trkeljas?Ne znas nista ali hoces da kleveces!