Top News
13642 prikaza

Desnica poludjela: "Na vlasti su gamad, ološ, gnjide..."

Prosvjed protiv Istanbulske
Miranda Cikotic/PIXSELL
Službenih informacija i dalje nema, ali sudeći prema svemu, referendumi građanske inicijative Narod odlučuje su propali

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja, reagirajući na neslužbeno objavljenu informaciju u medijima kako nije prikupljen dovoljan broj potpisa za referendum o promjeni izbornog sustava, zaposjeo  je u četvrak navečer iz protesta saborsku govornicu.

"Budući da je cijeli proces prebrojavanja potpisa od početka kompromitiran i da je očita namjera ministra Lovre Kuščevića i premijera Andreja Plenkovića da se taj referendum sruši, ja ću iz protesta, budući da su okupirali institucije, okupirati ovu govornicu i ne mislim se maknuti", kazao je Grmoja iskoristivši vrijeme predviđeno za završno izlaganje o zakonu kako bi zaposjeo govornicu.

Pozvao je hrvatski narod na reakciju.

"Ovo zahtjeva oštru reakciju jer očito da se kroz institucije ne može ništa napraviti. Potrebni su nam veliki i masovni prosvjedi protiv ovakve odnarođene vlade predvođene Andrejem Plenkovićem", kazao je Grmoja, a prenijela Hina.

Barem sudeći prema komentarima po društvenim mrežama, Grmoja neće trebati dugo čekati na reakciju naroda. "Oluja 2 slijedi osloboditi Zagreb", napisao je jedan komentator.

Zvonimir Troskot Sumnje ministra Top News Šef Ustavnog suda o mogućem lažiranju potpisa za referendum

"Nekima od nas postalo je jasno i bistro nakon listopada 2014. da ovakvu gamad i ološ, poltrone i gnjide u vlasti, narod referendumom (jer ce ga isti sabotirati i minirati) ili prosvjedom (jer ce ga medijski marginalizirati) neće maknuti. Ovdje samo vile i motike pomazu. Da parafraziram jednog od junaka Domovinskog rata, dok ne krenemo na takav nacin na neprijatelje hrvatskog naroda nece gorjeti ni nebo ni zemlja. Zadnji su trenuci. Za četiri godine će biti kasno", napisao je pak drugi.

Treba napomenuti da komentare prenosimo vjerno i u njihovoj cijelosti bez ikakvih intervencija u tekst.

Prosvjed protiv Istanbulske | Author: Ivo Čagalj/PIXSELL Ivo Čagalj/PIXSELL

Grmoja je sa sabornice poručio da će prvi prosvjed biti već u subotu u Vukovaru.

"Ovdje se pokazalo da nije važno tko potpisuje nego tko broji potpise, pokazalo se da je namjera Vlade od samog početka srušiti referendum o izmjeni izbornog sustava kojeg su skrojili po svojoj mjeri", dodao je Grmoja i nastavio stajati za govornicom  nakon isteka predviđenog vremena za govor.

Po društvenim mrežama se tijekom večeri i jutra stvorila i žustra rasprava o tome treba li prosvjed u Vukovaru iskoristiti za slanje poruke premijeru Plenkoviću.

"Kuscevicu a i tvoj nalogodavaca Plenkovic mislite da ce vam ovo poroci,dva dana prije prosvjeda u Vukovaru,,bas ste face,dali ste još jedan razlog nama,narodu RH da vas se pod hitno trebamo riješiti,demokratskim zakonskim putem IZBACITI IZ OBIJE ZGRADE NA MARKOVU TRGU,,,,besramnici", piše jedan komentator.

Željka Markić Banalni šovinisti Top News 'Katolibanski referendumi su kukavičje jaje - odbacimo ih'

Drugi je izrazio slaganje s takvim stavom pišući: "Pa evo sada narodu još jedan dodatni razlog da se okupi u Vukovaru i kaže političkom kartelu šta misli o njima i njihovom feudalizmu u ovoj državi."

Nije dugo trebalo čekati ni na pokušaje uvreda na račun nečije nacionalne pripadnosti. "Ono kad potpise Hrvata broji institucija nazvana po osnivaču četničkog pokreta." Istini za volju, Dragutin Dimitrijević Apis bio je pukovnik vojske Kraljevine Srbije, ali i jedan od najviših časnika jugoslavenske organizacije Crna ruka. Apis je strijeljan 1917. godine u Solunskom procesu, ali je 1957. godine rehabilitiran u ponovljenom procesu u Jugoslaviji. Međutim, Agencija za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama, kako je puni naziv APIS IT-a, baš i nije nazvana po srpskom pukovniku.

Slične teorije izrekao je još jedan komentator: "Ma mogu si pustit žikino kolo , stavit opanke i zajedno sa Miloradom pod ruku otplesat!! Mogu pričati i raditi šta hoće samo pitanje je koliko još dugo, jer sve ima svoj vijek trajanja!!!"

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • crazy.dictator 09:40 12.Listopad 2018.

    gledajuci transparent koj drze prosvjednici postaje razvidno da je tvrdnja da su desnici skloni oni skromnije inteligencije tocna. pa mogli su naci bar jednog normalnog da im barem imane ispise pravilno

  • aurelio63 23:12 11.Listopad 2018.

    prvo su se ljubili u čadoru a sad se mrze vidi se da su ovi već dugo u braku arvatska je odavno izgubljena jer kad mladi vide vas most hdz crkvu subnor branitelje bježe van a i ja da sam ... prikaži još!m znao na fronti u što će se izrodit hrvatska trebao sam zbrisati sad bi bio več u udobnoj mirovini a ne ovako čekam svojih 2400 sramotno -veteran lika 91/92

  • mad975.IA 12:18 11.Listopad 2018.

    Primitivci, na čelu sa onom koja se obogatila na poslovima sa crkvom, spremni su na proganjanje vještica, kao u srednjem vijeku. Tamo nas i žele vratiti. A oni skupljati zalto i srebro i slati ga u riznice Vatikanske (ako tamo ... prikaži još! još ima mjesta, od onoga što su već popljačkali od naroda)