Top News
3838 prikaza

Da netko drugi radi što radi Glasnović već bi bio u zatvoru

Željko Glasnović
Facebook
Ako ste Hrvat/ tradicionalni katolik, ne znači da vas neće nazvati "jugozomboidom", za njega su već predlagali da ga se psihijatrijski vještači

Za Željka Glasnovića još u veljači prošle godine Goran Beus Richembergh tražio je da ga se "odvede na psihijatrijsko vještačenje". Kroz Sabor Republike Hrvatske u 28 godina neovisnosti prošlo je kojekakvih tipova - primitivnih, nepismenih, pijanih, korumpiranih, kriminalaca – ali za nikoga od njih nikada nitko nije zatražio to što je Richembergh tražio tada.

Razlog je bio još jedan u nizu ispada Glasnovića kojima vrijeđa, kleveće, poziva na nasilje protiv konkretnih ljudi. A sada je jezik, koji je do sada vrijedio kao pokazatelj njegove temeljne nesposobnosti da se kontrolira, na svojoj Facebook stranici počeo koristiti i kao stil svoje predizborne kampanje. O takvim ljudima kao što je Glasnović, prije 40-ak godina Douglas Adams je u svom "Vodiču kroz galaksiju napisao" da je najbolji način da im postanete neprijatelj - ako se rodite. 

Željko Glasnović na Bliskom istoku Nacisti i fašisti Top News Gdje je dno, Glasnoviću? S najgorima otišao kod Hezbolaha

"Jugozomboidi imaju plan za Hrvatsku, svaki ima plan dok ne dobije šaku u glavu", objavio je na jednom plakatu uz svoju fotografiju u boksačkom gardu, pomalo zastarjelom, više u stilu Alan Fordovog Grunfa koji je boks učio u mečevima u svojoj mladosti uoči Prvog svjetskog rata.

Lako za to što je plakat nepismen u kategoriji hrvatskog književnog jezika, nego je riječ o raspirivanju ideološke histerije. Više nisu dovoljni samo Srbi kao dežurni neprijatelji postojanja Hrvata i Hrvatske, niti komunistički vođe iz Jugoslavije imenom i prezimenom. Sada su na red došli Hrvati za koje Glasnović dokazuje da su "jugozomboidi" time što se politički djelomično ili sasvim ne slažu s njim.

Drugim riječima, Glasnović prijeti fizičkim nasiljem političkim neistomišljenicima, čime se dokazuje da je mentalno u savršeno istoj razini i kao isljednici OZNA-e 1945. i kao egzekutori ustaša 1941. Željko Glasnović odavno se prometnuo u saborskog redikula, Richemberghov prijedlog da ga se psihijatrijski vještači podržao bi dobar dio opozicije, vrlo vjerojatno i ne jedan HDZ-ovac, i to ne samo zato što je Glasnović na listu za dijasporu onomad završio kao Karamarkov odabir.

1/5

Glasnović može biti potpuno siguran da nismo propustili primijetiti da je njegova kampanja za EU-izbore gerilska, da računa baš na reakciju medija. No, tu se možda i preračunao ako se dogodi da se na njega konačno počne primjenjivati Kazneni zakon RH. Sa 100 metara udaljenosti vidi se da je um iza ovakvog plakata isti onaj koji je prijetio Ivanu Pernaru, u Saboru, kad ovaj nije htio ustati kako bi odao počast Slobodanu Praljku, netom osuđenom u Haagu kao ratni zločinac i netom nakon njegovog samoubojstva.

"Da su te našli, ne bi ti sjedio ovdje danas, ne bi sjedio ovdje danas", govorio je Glasnović Pernaru.

Ako je itko Pernara prokazivao kao katastrofalnog političara, nekad sa smiješnim, nekad s idiotskim društvenim, nekad s katastrofalnim političkim nazorima, onda je to Express. Ali, dok je Pernar čovjek koji poštuje zakone RH, Glasnović ih očito ne poštuje. Kao niti vlast koja makar zbog ovoga Glasnoviću nije stala na kraj. Ili makar zbog objava po društvenim mrežama da je "Jasenovac laž".

U Austriji, primjerice, za takve stvari već desetljećima trpaju u zatvor. Ili pokazatelj da bi Pernar doista imao razloga za strahovati, u slučaju tragedije Republike Hrvatske da Glasnović dobije ikakvu funkciju, Glasnovićeva izjava: "Meni se hvali jedan crveni Kmer iz bivšeg sustava, sudac, da nije riješio nijedan slučaj u svojem mandatu u bivšoj državi. Prijatelju, ja bih njega strijeljao, a nažalost nemamo takvu državu još."

Željko Glasnović IDEOLOŠKI RATNIK Top News Izjave Glasnovića zbog kojih ga žele poslati psihijatru

Sljedeći plakat je klasični fake news. Tu se Glasnović dao fotošopirati uz plakat Anke Mrak Taritaš koja je uslikana u društvu mladića, prema stilu sudeći očito pankera. Glasnović je uvećao bedž s likom Chea Guevare s mladićeve jakne i napisao: "Što očekivati od jugoslavenskog mentalnog sklopa. Dobrodošli u 1945." I još je dopisao: "Riješio sam problem .32 kalibrom. U desnu stranu njegova mozga... Sve njegovo pripalo je meni."

Lako za to što bi 1945. nekoga uređenog poput tog mladog pankera poslali na psihijatrijsko liječenje, pa spominjanje te godine isključivo govori o stanju Glasnovićevog duha i o njegovom mentalnom sklopu. Problem je što je Glasnovićev argument protiv političkih neistomišljenika opet na liniji "1945." i njegovih sličnih problema. Na kraju, on možda toga nije niti svjestan, ali citat Guevare je 50 posto čista krivotvorina.

Druga polovica je dio opisa iz Guevarinog dnevnika u kojem on doista navodi kako je likvidirao Eutimija Guerru, kubanskog seljaka. I doista kalibrom 32. Bilo je to 1958., tijekom borbi Castrovih gerilaca protiv vojske generala Batiste, a dotičnog Eutimija Guerru Guevara je likvidirao zato što je bio vodič i doušnik Batistinih trupa. Sve je, međutim, zgodno ako se da povezati s "1945.", s prefiksom "jugoslavenski" i s Glasnovićevim političkim, ne protivnicima, nego neprijateljima, jer taj čovjek na takav način funkcionira.

Željko Glasnović | Author: Facebook Facebook

"U Hrvatskoj žive 35% ljudi koji patološki mrze Hrvatsku", novi je nepismeni natpis pored Glasnovića koji drži ploču s riječi "lustracija".

Ako Glasnović nema, a nema, nikakvo istraživanje o "patološkoj mržnji" dijela građana Hrvatske protiv Hrvatske, onda se Glasnović referira isključivo na neki od političkih podataka poput izbora. Ako usto na takav podatak kači potrebu lustracije, onda Glasnović, zapravo, zagovara progone građana ove zemlje zbog političkih nazora.

U Hrvatskoj smo to imali i za vrijeme ustaša i od 1945. nadalje, kasnije sve blaže, ali je jasno u kakvim sustavima je politički sklop Glasnovića u stanju puno bolje funkcionirati nego u parlamentarnoj demokraciji.

Nastavak na sljedećoj stranici...

  • Stranica 1/2
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • BESTpartizan 23:27 23.Svibanj 2019.

    turbo rvatina iz bosne