Top News
21015 prikaza

Canjuga je 'drmao' HDZ-om, a Piruška Agrokorom

Piruška Canjuga
1/4
Tatjana Tadic/PD/PIXSELL
Piruška Canjuga neće moći izbjeći širu istragu obzirom da je godinama obnašala jednu od najvećih funkcija u Agrokoru

Piruška Canjuga bila je druga najmoćnija žena Agrokora, dugogodišnja bliska Todorićeva suradnica i osoba od njegovog najvećeg povjerenja. Piruška će svakako imati puno toga za otkriti DORH-u i policiji, iako se prije nekoliko dana oglasila preko svog odvjetnika Anta Nobila, koji je kazao:

Ivan Crnjac Otkrivamo Top News Todorići u strahu: Vjenčani kum zna - baš sve!

"Na zahtjev stranke ističem: mandat Canjuge, kao članice Uprave, istekao je 17. lipnja 2015. i više nije obnavljan - piše u priopćenju te se dodaje da Canjuga od 2013. do 2015. nije bila na poslu jer je '2013. bila na bolovanju zbog čuvanja trudnoće, a tijekom 2014. na porodiljskom dopustu", rekao je Nobilo.

Teško da će Pirušku Canjugu, suprugu Zlatka Canjuge, bivše sive eminencije HDZ-a, ovakvo opravdanje spasiti od šire istrage, obzirom da je godinama imala neke od najviših funkcija u Agrokoru. Piruška Canjuga u Upravu Agrokora je ušla dok je Zlatko Canjuga bio glavni tajnik HDZ-a. 

Piruška Canjuga bi navodno mogla biti jedna od 'pokajnika'.

Za Pirušku Canjugu dosta se čulo u jeku afere Agram. Naime, u vrijeme kada se istraživala afera, dio istrage usmjeren je i na Ivicu Todorića. Njegovo ime se povezivalo sa zagrebačkim gradonačelnikom i to ponajviše u aferi prenamjene gradskog zemljišta, ali se propitivala i njegova uloga u Bandićevoj predsjedničkoj kampanji s kraja 2009. i početkom 2010. godine.

Bandić je naime tijekom kampanje dijelio jabuke, koje su stizale iz Todorićeve tvrtke Agrofruktus koja je dio koncerna Agrokor. Iako Todorić nikada nije priznao izravno financiranje Bandićeve kampanje, javno se žalio mjesecima kasnije da mu Bandić – nije platio jabuke.

Zlatko i Piruška Canjuga Siva eminencija Top News HDZ-ov Cezar i njegova žena: Obogatili su se u tišini

Tu je, navodno, nastupila Piruška Canjuga. Ona je navodno iz Dubaija gdje je bila na službenom putu, u jeku afere “Agram” zvala u Gradsko poglavarstvo i to pročelnika Gradskog ureda za opću upravu Krešimira Ladešića i tražila da makne četiri milijuna kuna duga komunalne naknade za Konzumov supermarket na zagrebačkom Črnomercu. Navodno je bila riječ o fiktivnom računu za komunalnu naknadu kojim se pokrivao trošak Bandićevih jabuka i ostalih izbornih potrepština – od prostorija stožera pa nadalje.

Piruška je bila miljenica medija zbog svog atraktivnog izgleda, a za Zlatka Canjugu udala se 1994. godine. Zlatko Canjuga gradio je političku karijeru u vrhu HDZ-a kao bliski suradnik predsjednika Franje Tuđmana, a Piruška je postala dijelom menadžerskog tima Agrokora.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mExpress 18:07 16.Listopad 2017.

    Jel' itko osim HDZ-a na veliko brljao po Agrokoru? ... Javite mi ako naletite na takvoga.

  • Avatar Srećko Tikvenjak
    sting 13:34 16.Listopad 2017.

    kako lagano pljačkaju bez ikakvih posljedica....! sami smo krivi ....

  • ivanh4 13:10 16.Listopad 2017.

    Dugo je vremena prošlo, ali tog pedera i ljigu , nikada ne mogu zaboraviti. To je smrad i gori od Marina smrdljivog. To je govno nad govnetima, i na žalost, ti monstrumi i njegove kurve od žena i kurvi su ... prikaži još! uspjelče, a mogu misliti, što mu deca izdajnička uživaju, i ponosno se naslikavaju. Majku cvam kurvinjsku, dao BOG, da vas sve skupa LUCIFER prokle, jer ste stoka izdajnička, a vi mala deco izdajnička, kada bolje pogledate svog tzv., jer je rto i sumnjivo, pa tko bi se sa takovim stvorom i o