Top News
3049 prikaza

Borisova djevojka: Svađaju se i oko toga tko je prolio vino

Boris Johnson i Carrie Symonds
1/3
YouTube
Ako ju dovede u Downing Street 10, Johnson će biti prvi britanski neoženjeni premijer u povijesti, koji ovamo dovodi svoju partnericu

Već se postavljaju pitanje je li Boris Johnson pomalo neobičan premijer za jednu tako veliku moćnu zemlju kao što je to Velika Britanija?

Način na koji se biraju premijeri svojedobno je nazvao prijevarom, a onda je na isti način i sam ovih dana imenovan prvim čovjekom britanske vlade. Afriku je jednom nazvao državom, a izjavio je da bi se prije reinkarnirao u maslinu nego li što bi želio postati premijer, piše Washington Post.

Od svog izbora u utorak, britanski tabloidi spekuliraju o tome hoće li još jednom prekršiti pravila ili će s djevojkom Carrie Symonds, preseliti u Downing Street i postati prvi neoženjeni premijer koji je u kuću na broju 10 doveo svoju djevojku?

Carrie Symonds | Author: Toby Melville/REUTERS/PIXSELL Toby Melville/REUTERS/PIXSELL

Britanski mediji izvijestili su da će se Symonds vjerojatno preseliti do vikenda kako ne bi riskirala da zasjeni Johnsonov povijesni trenutak u životu kad bi zapravo on trebao biti u središtu pažnje, a ne ona.

Par je bio predmetom intenzivnog britanskog medijskog interesa od kada su počeli izlaziti prošle godine. Johnson ima 55 godina, a Symonds 31. Johnson je u procesu razvoda od svoje supruge Marine Wheeler, s kojom ima četvero djece i bio je u braku 25 godina.

No, prošli mjesec interes medija bio je na vrhuncu jer su u Johnsonov i Carrien stan u južnom Londonu pozvani policajci zbog buke koja je dolazila iz stana. Riječ je bila o prepirci između dvoje zaljubljenih, a čuli su ju susjedi.

Boris Johnson Gori od braće Marx Top News "Boris premijer? Pa taj redikul je gori od Trumpa!"

Guardian je izvijestio da je susjed snimio incident svojim mobitelom a Symonds je navodno vikala na njega – 'odlazi od mene' i 'izlazi iz mog stana'. Symonds je također navodno vikala na Johnsona jer je prosuo vino po kauču, a on joj je rekao da prestane koristiti njegov laptop.

Johnson je tijekom kampanje odbio govoriti o tome. Symonds je bivša voditeljica komunikacija Konzervativne stranke i bila je savjetnica Sajida Javida, a sad radi za 'Ocean' organizaciju za očuvanje okoliša.

Na Twitteru opisuje sebe kao „konzervativku“ koji se „bori protiv onečišćenja plastikom“, a mnogi od njezinih nedavnih tweetova usredotočeni su na dobrobit životinja i održivost. U lipnju je retweetala Johnsona kad je rekao da će kao premijer "okončati pošast plastičnog onečišćenja".

Boris Johnson | Author: Press Association/PIXSELL Press Association/PIXSELL
Kakva će biti njezina uloga u Johnsonovoj upravi i javnom životu ostaje nejasno. Dužnosti prvog bračnog partnera ili partnerice u Britaniji su daleko manje formalizirani nego u Sjedinjenim Državama i variraju ovisno o tome tko je na dužnosti. Partneri obično prate novoizabranog premijera na susret s kraljicom u Buckinghamskoj palači.

U Sjedinjenim Državama, gdje su žene poput Eleanor Roosevelt, Jackie Kennedy i Michelle Obama bile predmet obožavanja nacije, prve žene igraju vrlo istaknutu ulogu.

No, u Velikoj Britaniji, prvi partneri su često puta bili u sjeni. Philip, suprug odlazeće premijerke Therese May, bio je sasvim neprimjetan kao i Samantha Cameron, supruga bivšeg premijera Davida Camerona.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.