Top News
2339 prikaza

Bomba iz Agrokora - Ramljak podnio ostavku

Ante Ramljak
Patrik Macek (PIXSELL)
Cijelu večer trajali su razgovori u Vladi između premijera Andreja Plenkovića i njegovog najužeg tima s predstavnicima vjerovnika Agrokora i Antom Ramljakom

Ante Ramljak je za Večernji list potvrdio da je podnio neopozivu ostavku na mjesto posebnog povjerenika za Agrokor i očekuje se da u srijedu ujutro iz Agrokora i službeno obavijesti javnost. 

Cijelu večer trajali su razgovori u Vladi između premijera Andreja Plenkovića i njegovog najužeg tima s predstavnicima vjerovnika Agrokora i Antom Ramljakom, povjerenikom Vlade u Agrokoru.  

Informacija o Ramljakovoj ostavci, pišu neki mediji, potvrđena je među dobavljačima koji su o tome obaviješteni.

Kako doznajemo, o novonastaloj krizi se već navečer razgovaralo i u visokim financijskim, ali i nekim diplomatskim krugovima. Svugdje prevladava prilično jasan stav kako je na Vladi odgovornost da po svaku cijenu izbjegne novu krizu, da zadrži povjerenje vjerovnika, ali i da zaštiti proces do okončanja nagodbe.

Iz dijela zainteresiranih za čitavu priču može se nazrijeti i ozbiljna zabrinutost oko logike kojom se vodi Vlada. No, svi se nadaju da će Vlada inzistirati da se proces i dalje vodi istim i stabilnim tokom. Sve drugo, čulo se, "bilo bi nelegitimno i štetno". 

Jasno, Vlada bi čitavo vrijeme morala znati da bez pozitivnog stava vjerovnika oko cijeloga procesa i njihove suglasnosti za ključna rješenja proces ne može biti stabilan niti ga se može privesti sretnom svršetku.

Ramljakovoj ostavci su se usprotivili predstavnici vjerovnika, koji zahtjeve za odlaskom Ante Ramljaka drže politikanstvom.

Upozoravaju da je očuvanje procesa Agrokora i dovođenja do njegovog kraja ključan posao koji se mora odraditi. 

Jedan dio vjerovnika napominje kako oni plaćaju, kako samog Ramljaka, tako i savjetnike, i da Vlada nema ništa s tim. A samim time ne može ni snositi bilo kakvu političku odgovornost za angažiranje Ramljakove bivše firme.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.