Top News
1881 prikaza

Blokiranom lovom Gazda može izgraditi 32 vrtića

Ivica Todorić i supruga Vesna
1/12
Goran Stanzl (PIXSELL)
Izračunali smo što se sve može kupiti ili izgraditi za silne milijune eura zamrznute imovine Ivice Todorića

Ovih dana saznali smo da je Ivici Todoriću zamrznuta imovina u četiri države - Hrvatskoj, Nizozemskoj, Kanadi i Velikoj Britaniji, u vrijednosti od 64,4 milijuna eura, odnosno oko 483.000.000 kuna

Pokušali smo izračunati što bi Gazda sve mogao kupiti, kad bi jednog dana aktivirao zamrznutu imovinu. Kad se tako računa, onda ove apstraktne brojke dobiju pravi smisao.

Jedan F-16 Barak

Hrvatska je muku mučila kako da odabere što jeftinije, a što kvalitetnije avione, sve dok se naš ministar Damir Krstičević nije dosjetio svojih izraelskih prijatelja i bivših poslovnih partnera. Tako ćemo uskoro braniti hrvatsko nebo s tucetom F-16 Barak, izraelskih vojnih aviona starih 25 godina. 

 | Author: wikimedia wikimedia
Eskadrila će nas koštati 3,7 milijardi kuna, odnosno jedan avion koštat će 308.333.333 kune i 33 lipe. Todorić bi dakle mogao kupiti jedan vojni avion i još bi mu ostalo 174.666.667 kuna.

Dobar dio Pelješkog mosta

Pelješki most | Author: Screenshot Express Screenshot Express
U ponedjeljak je svečano potpisan ugovor s kineskim konzorcijem "China Road and Bridge Corporation" koji su, nakon puno muka, konačno dobili ovaj posao. Radišni i skromni Kinezi dali su najbolju ponudu, pa će izgradnja mosta, skoro četvrt stoljeća nakon završetka Domovinskog rata, konačno krenuti. Prema dostupnim podacima, cijena 2.400 metara duge poveznice kopna i Pelješca, bit će 2,08 milijardi kuna bez PDV-a odnosno 2,6 milijardi s PDV-om. Za svoja 483.000.000 kn mogao bi kupiti 445,8 metara mosta.

17 Bandićevih fontana

Ponos grada Zagreba. Četvrtaste tipske fontane proizvedene valjda u nekom obrtu za izradu betonskih blokova ispred Nacionalne i sveučilišne biblioteke, i protežu se na kakvih 300-tinjak metara - za samo 28.000.000 kuna. 

Fontane | Author: Luka Stanzl (PIXSELL) Luka Stanzl (PIXSELL)
Todorić bi ih, za svoju zamrznutu imovinu mogao izgraditi točno 17. I postaviti jednu do druge  u dužini od 5100 metara i to recimo od, Trga bana Jelačića, niz Jurišićevu (gdje bi se lijepo uklopile s novom Bandićevom vizijom uređenja Račkoga i Trga žrtava fašizma) pa dalje Draškovićevom preko Vlaške i Miramarske, skroz u neprekinutom nizu, točno do - ima tu simbolike - Avenije Gojka Šuška.  

Lijek Spinraza

Demonstracije zbog Spinraze | Author: Patrik Macek (PIXSELL) Patrik Macek (PIXSELL)
Godišnje bi liječenje oko 50-oro pacijenata, od kojih je 39-oro djece, koštalo oko 300 milijuna kuna. Godinu i pol dana, oni kojima bi lijek bio koristan, živjeli bi bolje, ustali bi iz kolica, samostalno hodali, ponovno se smijali. Ako bi i dao tih 300 milijuna kuna, Todoriću bi ostalo još 183 milijuna kuna.

Nastavak pročitajte na idućoj stranici.

  • Stranica 1/2
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • listovača 15:10 25.Travanj 2018.

    U vrhu osuđene stranke ima barem 50 likova za koje je ovaj bijednik.Njih nitko ne proziva,ZNA SE!