Top News
78208 prikaza

Biskup iz Vatikana: Vidjelice iz Međugorja su se obogatile

Mirjana Dragičević Soldo
1/11
Zoran Grizelj (PIXSEL)
Život svih vidjelica iz Međugorja je od 1981. godine pod budnim okom Vatikana, koji je sumnjičav prema tamošnjim događajima

Vidjelica Mirjana Dragičević Soldo do utorka je za širu javnost bila jedna od djece kojoj se 1981. ukazala Gospa, a od utorka je postala poznata i kao devastatorica pomorskog dobra i veleposjednica s vilom od 304 kvadrata u uvali Blace u općini sućuraj na Hvaru, koju preko Bookinga za tjedan dana iznajmljuje za 25.000 kuna, tako stoji na Bookingu. 

Na upit 24sata pravila se da ne zna ništa o betoniranju male plaže ispred njene kuće, a u jednom trenutku je čak rekla "Koja kuća?", iako je Slobodna Dalmacija provjerom u zemljišnim knjigama potvrdila da su vlasnici vile i parcele uistinu Mirjana i njezin suprug Marko Soldo.

Djeca vidjelice Gospe u Međugorju Ukazanje u Međugorju Life "Djeca su gledala u Gospu, nisu ni trepnula..."

Bit će zanimljivo vidjeti što će po ovom pitanju poduzeti inspekcija, kao i sama općina Sućuraj čiji su stanovnici sami obavijestili medije, iziritirani bahatošću "Gospine prijateljice", koja tvrdi da joj se Gospa već desetljećima ukazuje svake godine 18. ožujka. Na nekim portalima stoji informacija da joj se Gospa ukazuje svaki dan, kao i ostaloj djeci vidjelicama iz 1981. godine, koji su danas naravno odrasli ljudi.

Vila Mirjane Dragičević Soldo | Author: Booking.com Booking.com
Mirjana Dragičević Soldo imala je 15 godina kada joj se Gospa ukazala prvi put i otada je njezin život, ali i život ostalih vidjelica iz Međugorja pod budnim okom Vatikana, koji ima problem s tim da se Gospa svako malo ukazuje u Međugorju.

Vatikan s tim ne bi možda imao toliki problem da Međugorje u zadnjih 30 i više godina nije višestruko prosperiralo. Procjenjuje se da je Međugorje radi Gospe posjetilo 20 milijuna ljudi, a profit od sakralnog turizma koji se tamo zarađuje je ogroman.

Mirjana Dragičević Soldo | Author: Zoran Grizelj (PIXSEL) Zoran Grizelj (PIXSEL)
Mirjana Dragićević Soldo više je puta do sada pričala o svom životu i koliko joj se promijenio otkako joj se ukazala Gospa, a do sada je napisala nekoliko knjiga, koje se prodaju u inozemstvu. Iako i sama autorica, ona je prije nekoliko godina pozvala ljude da ne kupuju baš svaku knjigu o Međugorju, jer 90 posto tih knjiga ne predstavljaju pravu istinu o tom mjestu.

"Želim vam reći, kao braći i sestrama, ne trošite novac kupujući sve ove knjige u trgovinama. 90 posto njih nije istina, jer svaki od tih pisaca dođe u Međugorje na deset dana, a zatim napiše knjigu", rekla je jednom prilikom, te dodala da je televizija protiv života.

"Grijeh imati TV u kući, grijeh je način na koji se koristi, jer kao roditelji trebamo utvrditi što je dobro za djecu, a što nije. Moramo im reći - Sada, u ovoj sobi se moli", navela je.

Međugorje: Vjernici pohode brdo Gospinog ukazanja Međugorje Life "40.000 ukazanja Gospe? Pa nije to televizija!"

Rođena je 18. ožujka 1965. godine u Sarajevu. Svakodnevna ukazanja imala je od 24. lipnja 1981. do 25. prosinca 1982. godine, kada je rekla da joj je Gospa, povjerivši joj desetu tajnu, obznanila da će tijekom cijelog života ukazanje imati jednom godišnje, i to svakoga 18. ožujka.

Od 2. kolovoza 1987., prema njezinim riječima, svakoga drugoga u mjesecu Mirjana vidi Gospu i rasgovara s Njom te s Njom moli za nevjernike – one koji nisu upoznali ljubav Božju.

Kako navodi portal Medjugorje, Mirjana je imala svakodnevna ukazanja Gospe od 24.6.1981. do 25.12.1982., te joj je Gospa nakon što joj je odala deset tajni poručila da će joj se tijekom života ukazivati jednom godišnje - svakog 18. ožujka, iako se po internetu mogu naći podaci da joj se Gospa javlja svaki mjesec.

Objavljeni su i sadržaji tih ukazanja od svake godine i puna su molitve s Gospom, koja, kako navodi spomenuti portal, preko Mirjane poručuje da se ne bojimo i nudi svoju pomoć. 

Mirjana se 1989. godine udala za Marka Soldu. Imaju dvije kćeri. S obitelji živi u Bijakovićima, u međugorskoj župi. Gospa joj je, kaže, kao posebnu nakanu povjerila molitvu za nevjernike, za ljude koji nisu upoznali ljubav Božju.

Mirjana Dragičević Soldo | Author: Zoran Grizelj (PIXSEL) Zoran Grizelj (PIXSEL)
U jednom intervjuu je rekla kako su nakon ukazanja njoj i njenoj obitelji vidjeli “rušitelja Jugoslavije”. Prijatelji su ih, priča, odjednom počeli izbjegavati.

Školovanje je prekinula nakon završene prve godine turizma u Sarajevu. Na pitanje Jutarnjeg lista žali li za prigodom za propuštenim obrazovanjem, odgovara nam da to nadoknađuje redovitim čitanjem. 

No, manjak formalnog obrazovanja nije joj bio prepreka da se baci u biznis s knjigama i vilom na moru za iznajmljivanje turistima.

Međugorje Potez iz Vatikana None Papa šalje detektiva u Međugorje: Koliko zarađuju na Gospi?

Stjecanje bogatstva u Međugorju na račun Gospe već je dugi niz godina trn u oku Vatikana, kojem je nedopustivo da se fratri u Međugorju bogate na pobožnosti.

Tema bogaćenja vidjelica nadošla je i jednom od egzorcista u Vatikanu, biskupu Andrei Gemmi, koji je rekao da se u Međugorju sve zbiva radi novca, te da su se čak i vidjelice financijski dobro skrasile. Čak je i sam papa Franjo u nekoliko navrata podrugljivo komentirao Međugorje, a jednom je rekao da "u Latinskoj Americi jako štuju Gospu, ali pravu".

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • snježnileopard 08:09 04.Kolovoz 2019.

    ako vjerujem u MB ima je , ako ne vjerujem nema je? vjerujem u gravitaciju, ima je... ne vjerujem u gravitaciju opet je ima? čudno da se nekima pokazuje a večini ne? selektivna MB, kaj se ne pjavi kad se ... prikaži još! ubija i siluje djecu?

  • Penzić 22:58 02.Kolovoz 2019.

    Vidjelica bi trebala vidjeti mojega "čunu" pa da se čudi !!!

  • Ivanhoe 15:49 02.Kolovoz 2019.

    Nisu se samo vidjelice obogatile, i Gospa je postala Hrvatica1 https://spectatorblog.net/dilema-je-velika-da-li-je-gospa-hrvatica/