Top News
1862 prikaza

Bernardić: 'SDP će rušiti ministricu Dalić zbog lex Agrokora'

Davor Bernardić
Marko Lukunić (PIXSELL)
Novi udar na HDZ i vladu, sad slijeva

Nakon napada na ministra financija Zdravka Marića, SDP će zatražiti i opoziv ministrice gospodarstva Martine Dalić, izjavio je predsjednik stranke Davor Bernardić za N1. "Zato jer je ulovljena s prstima u pekmezu. Isti obrazac ponašanja kod svih, kad je nekakva imovina, onda su tu ljepljivi prsti, gladne oči i tuđi džep", rekao je Bernardić na pitanje o razlozima.

Pojasnio je da je riječ o sukobu interesa, konkretnije o optužbi SDP-a koju je u Saboru prije nekoliko dana izrekao zastupnik Peđa Grbin da je "lex Agrokor" za Vladu napisalo odvjetničko društvo Šavorić i partneri, koje je inače zastupalo VTB banku, direktno zainteresiranu za rasplet priče o Agrokoru.

"Ta banka je jedan od najvećih kreditora Agrokora. Odlaskom Agrokora u stečaj njezini bi financijski interesi bili ugroženi. Stupanjem na snagu tog zakona onemogućeno je da Agrokor ode u stečaj", kazao je tada Grbin. Uoči subotnjeg zasjedana predsjedništva i glavnog odbora SDP-a Arsen Bauk je objasnio i kako SDP vidi matematiku u Saboru uoči konačnog razrješenja sukoba HDZ-a i Mosta u Vladi.

Gordan Jandroković Teške optužbe Top News HDZ optužuje Most: 'Sumnjamo u zlouporabu policije'

Odranije je bilo jasno da će SDP, HNS, HSU, HSS i IDS glasati protiv ovakve vlade, bez obzira je li riječ o HDZ-ovim ili Mostovim interesima, suštinski u duhu otvaranja puta prema novim izborima. Na tvrdnje Andreja Plenkovića i HDZ-a da bi mogli imati većinu i bez izbora Bauk je konstatirao da sada HDZ oko sebe ima 73 glasa.

Bez Brune Esih to je 72, a kako ne mogu računati na SDP, HNS, HSS, HSU, IDS niti Most, ostaju im još samo Živi zid, te Željko Glasnović i Promijenimo Hrvatsku, kazao je Bauk. Promijenimo Hrvatsku ima tri zastupnika. Bauk je rekao da bi za opoziv ministra Marića bilo dovoljno glasova. Također, rekao je, vlada može funkcionirati ovakva i četiri godine, ako bi pojedini tajnici iz ministarstava obavljali dužnosti ministara, što bi bilo legitimno. Naravno, ako se vladi ne bi izglasalo nepovjerenje.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.