Top News
9127 prikaza

Barbarossa 2: Napad na Rusiju isti kao bombardiranje Srbije

Ukrajinski predsjednik Porošenko posjetio ukrajinsku vojsku
REUTERS
Ekstremni nacionalist i bliski prijatelj Vladimira Putina imao je dramatično obraćanje zbog najnovijeg sukoba Rusije i Ukrajine

"Plan 'Barbarossa 2 - Napad na Rusiju" već je potpisan i ukrajinska vojska je na to spremna", izjavio je lider Liberalno-demokratske partije Rusije i predstavnik u Državnoj dumi, Vladimir Žirinovski, dodajući da se Ukrajina neće zaustaviti na provokaciji u Kerčkom prolazu i da je cijela vojno-politička strategija ista kao ona uoči bombardiranja Srbije.

"Početak rata planirao se i 2016. i 2017. godine. Došla je 2018. godina. Počelo je. Uvedeno je ratno stanje (u Ukrajini) - sve po nalogu anglosaksonaca. Ponavljaju se scenariji da se izazivaju provokacije uoči rata. Bosna i Hercegovina 1992., Srbija 1999., Irak... Nisu znali gdje bi počeli. U Siriji smo mi uveli red. Zato će glavni udar i biti na teritoriji Ukrajine. Neće tamo ratovati Amerikanci i Englezi", rekao je kontroverzni ukrajinski političar Žirinovski u emisiji uživo "Večer s Vladimirom Solovjevim" na prvom programu državne televizije Россия 1.

Arkadij Babčenko Zakulisne igre Top News Objasnio kako je lažnim ubojstvom prevario Putina

Žirinovski je inače i prijatelj Vladimira Putina, što objašnjava njegovu pro-rusku propagandu i zbog čega se njegove izjave, naročito u ovakvom tonu, uvijek trebaju uzeti s velikom dozom rezerve.

Žirinovski kaže da pod plaštom ratnog stanja predsjednik Ukrajine Petar Porošenko radi što ga je volja: zabranjuje političke stranke i mitinge, plijeni imovinu građana - faktički je započeo unutarnju mobilizaciju. Sljedeće je da Kijev zatvori granicu i zabrani svojim građanima da idu raditi u Rusiju.

"Ratno stanje dozvoljava pogrom političkih protivnika, zatvaranje neposlušnih medija. Kijevskom režimu, a ni zapadnim gospodarima Ukrajine, nisu potrebni izvori", objašnjava on dodajući da bi Julija Timošenko, liderica stranke "Batovščina" imala velike šanse na izborima srušiti Porošenka. 

Komentirajući izjavu ukrajinskog ministra unutarnjih poslova Arsena Avakova kako bi ukrajinsko-ruski rat bio gotov za tri dana, Žirinovski kaže da bi ruska vojska razbila ukrajinsku u roku 27 minuta, koliko je nekadašnjoj Crvenoj armiji trebalo kako bi razbila Hitlerovu 14. borbeno-grenadirska diviziju SS-a, koju su nacisti poslali da "oslobodi" Ukrajinu. 

"Kakva tri dana? Dvadeset sedam minuta - i ništa ne bi ostalo od te ukrajinske vojske", kaže Žirinovski. Lider liberala iznio je i neke prognoze, koje ne zvuče nimalo optimistično.

"Dva mjeseca ratnog stanja, koje su sada uvele ukrajinske vlasti, postat će pravi rat. Oni ne žele nikakve izbore, oni hoće pod svaku cijenu očistiti Ukrajinu i izazvati rat. Nakon toga, bit će nam nametnute najstrašnije sankcije, a prijeti i nuklearni sukob. Najgore će biti 2019. godine. Zato, znajte da vam je ovo zadnje novogodišnje slavlje u miru. I čestitam vam zadnju mirnu Novu godinu", kazao je Žirinovski u svom dramatičnom intervjuu.

(Infox.ru)

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.