Top News
3721 prikaza

Bandić se 'zaigrao' i upao u dug od 17.5 milijuna kuna

Milan Bandić
Goran Stanzl (PIXSELL)
Ministarstvo financija i Porezna uprava našli su na stotine sumnjivih uplata na više Bandićevih računa

Porezna uprava utvrdila je kako kod Milana Bandića, gradonačelnika Grada Zagreba, postoji porezni dug od 17.534.759 kuna. Tako stoji u rješenju Ministarstva financija, a riječ je o drugostupanjskom upravnom postupku, javlja Index.

Postavlja se naravno pitanje kako je Bandić uspio natući toliki dug. 

Kako piše Index, Ministarstvo financija utvrdilo je kako je Bandić, nakon završetka predizborne kampanje za predsjednika 2009. godine i dalje nastavljao primati novac na žiro-račun koji je otvoren u svrhu predsjedničkih izbora. Tako je u 2010. godini Bandić primio 5,4 milijuna kuna, u 2011. godini 14,1 milijun kuna i u 2012. godini 5,2 milijuna kuna.

Zdravko Mamić i Milan Bandić Raskrčavanje Top News 'Čišćenje' Zagreba nakon Bandića bit će gore od Agrokora

Ministarstvo financija, odnosno Porezni nadzor, utvrdilo je kako je Bandić primao uplate od ljudi čiji je godišnji dohodak manji od uplate Bandiću te kako se radi o ljudima koji su zaposleni u gradskim i državnim institucijama.

Ministarstvo financija otkrilo je i nekoliko primjera da su na njegov račun uplaćivale i tvrtke koje su bile i financijskim poteškoćama, piše Index, ali to nisu bile jedine uplate na Bandićeve račune koje su probudile sumnju Ministarstva financija.

Bandić je u 2012. godini primao donacije od fizičkih osoba od 90 tisuća kuna, iako je zakon početkom godine izmijenjen pa je najmanja donacija fizičke osobe mogla biti 30 tisuća kuna, a poreznici su češljali i uplate od 14,1 milijun kuna na Bandićev račun u 2011. godini. Naime, utvrdili su kako je riječ o donacijama "pretežito anonimnih građana" koji su dolazili u poslovnicu banke ili Fine te uplaćivali bezgotovinski ili gotovinski iznos. 

Sumnjivi su i brojni drugi računi, a cijeli Indexov tekst o tome pročitajte OVDJE.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.