Top News
1340 prikaza

Bandić: 'Predložit ću da se trg zove Trg Republike Hrvatske'

Milan Bandić
Goran Stanzl (PIXSELL)
Prema svemu sudeći, neće biti ni referenduma o Trgu maršala Tita

Gradonačelnik Milan Bandić na današnjoj je konferenciji za novinare na Trgu maršala Tita ispred Glazbene akademije najavio da će predložiti da se trg zove Trg Republike Hrvatske.

- Moj prijedlog Odboru za preimenovanje na prvoj sjednici Skupštine bit će da se ovaj trg zove Trg Republike Hrvatske - rekao je Bandić. 

- Dok je Trga Republike Hrvatske, bit će i Republike Hrvatske - dodao je. 

Bandić je na početku konferencije rekao da još odzvanjaju protesti ljevice i desnice, i tako iz godine u godinu. 

- Inzistirao sam i mislio da ima dovoljno razuma i da narod odluči na referendumu - rekao je Bandić. 

Međutim, dodao je, zna čitati znakove vremena u gradu i šire i slušati puls, pa se, rekao je, drznuo nakon šestog mandata učiniti nešto protiv čega nitko normalan u ovoj zemlji ne bi trebao biti, osim onih koji liječe svoje frustracije.

Promjena naziva Trga maršala Tita je točka koja će odlučiti o većini u zagrebačkoj Skupštini, ali isto tako potaknuti nove trzavice na političkoj sceni i u onom dijelu javnosti koji se zalaže za ostanak sadašnjeg naziva Trga.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Jugoivo 12:04 28.Srpanj 2017.

    Halo, Bandicu, jos "juce" ste bili na Bundeku, povodom antifasisticke manifestacije! Ajde spasite obraz, predlozite ime Trga, Josip Broz Tito, predsjednik, ako bas ne volite "marsal"!