Top News
4673 prikaza

Bandić je spreman odreći se Tita radi Brune Esih?

Milan Bandić
Marko Prpić (PIXSELL)
Zagrebački gradonačelnik neizravno je ponudio određene ustupke listi kandidata teške desnice

Nakon što je postalo jasno da će Milanu Bandiću trebati i "manji" koalicijski partneri, osim dosadašnjih prijatelja iz HDZ-a, za formiranje gradske vlasti, pojavila se opcija suradnje s Brunom Esih. Odbili su ga nezavisni s liste Sandre Švaljek, lijeva koalicija okupljena oko Anke Mrak Taritaš, a ni lista Zagreb je naš nije mu pretjerano naklonjena.

Tako je Bandić spao na koaliranje s teškom desnicom u Zagrebu. A prema nekim izračunima, Esih osvaja pet mandata za gradsku skupštinu. Slavko Kojić, Bandićev povjerenik za gradske financije, uvjeren je da nema nekih prepreka zašto ne bi mogli koalirati s HDZ-om, točnije, zašto ne bi mogli nastaviti produktivnu suradnju u glavnom gradu. "Nema razloga da se koalicija s HDZ-om ne ponovi, ali da će biti problem sastaviti većinu, bit će. Nije nemoguće da proračun padne pa da za pola godine opet imamo izbore", rekao je Kojić u razgovoru za tportal.

Kad su ga pitali može li Bandić ispuniti uvjete za suradnju sa zastupnicima Brune Esih, a pogotovo ako će uvjet biti promjena imena Trga maršala Tita u Kazališni trg. "Mislim da im to neće biti problem udovoljiti", kazao je Kojić.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Srećko Tikvenjak
    sting 12:06 22.Svibanj 2017.

    metnul bi on 'ćunu' u Brunu......!