Top News
672 prikaza

Automobilom usmrtio jednog i ozlijedio 19 pješaka

Incident u New Yorku
Twitter
Dužnosnik gradske uprave rekao je kako se čini da je riječ o nesreći, a ne terorizmu. Vozač je bio pod utjecajem alkohola, a vjerojatno i droge

U četvrtak oko podneva po lokalnom vremenu vozač crvene Honde zaletio se u pješake na njujorškom Times Squareu.
"Svi su bježali, bojeći se za svoje živote", rekao je jedan očevidac za CSB. Policija je potvrdila da je jedna osoba poginula, a najmanje 19 ih je ozlijeđeno. 

Svjedoci tvrde i kako je automobil vozio po pločniku te nalijetao na pješake. Ljudi na na društvenim mrežama pišu da je zavladala panika te da su svi počeli vrištati i bježati.

Vozač je priveden, objavila je policija. Navodno je bio pod utjecajem alkohola. Izvori u njujorškoj policiji tamošnjim su medijima kazali da je riječ o 26-godišnjaku, koji je već bio evidentiran zbog vožnje pod utjecajem supstanci.

Neimenovani dužnosnik njujorške gradske uprave za ABC News kaže kako je po svemu sudeći riječ o nesreći, a ne o terorizmu.

Iz Bijele kuće su objavili kako je predsjednik Donald Trump upoznat sa situacijom. Vozač je i službeno identificiran kao Richard Rojas (26) iz Bronxa.

On se s autom zabio u pješake na 43. ulici i 7. Madison aveniji, a napokon se zaustavio zabijajući se u barikade u blizini 45. ulice i Broadwaya.

Svjedoci su izjavili kako je automobil prije udarca u pješake "izgubio kontrolu".

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.