Top News
5260 prikaza

Aljona Makarova: Prevarila sve osim Srpkinje Tajane

Aljona Makarova (u elipsi) s Johannom Gudenusom i Heinz-Christianom Stracheom
YouTube
Austrijskim desničarima rekla je da je nećakinja Putinovog milijardera, bila je zgodna, koketna i oni su joj odmah ponudili Austriju

Tog dana početkom svibnja tri sata vozili su se novinari Süddeutsche Zeitunga i Der Spiegela do napuštenog hotela na sastanak. Naravno da niti jedni niti drugi ne otkrivaju gdje.

A onih 100GB šestosatne snimke što su je dobili, vrlo lako bi moglo promijeniti budućnost Europe, jer raskrinkava jednu od najsnažnijih desničarskih populističkih stranaka kao protueuropsku, izrazito protudemokratsku i, konačno, čije je vodstvo spremno prepustiti medije ilegalnom ruskom kapitalu, pogodovati mu namještanjem državnih poslova – isporučiti domovinu na pladnju jednom ruskom oligarhu.

Heinz-Christian Strache, Johann i Tajana Gudenus Banjalučanka Top News Tajana je upozorila muža: "Ova Ruskinja je namještaljka"

Oligarh je Igor Makarova, no on negira ikakvu umiješanost u katastrofalne svinjarije FPÖ-a, Heinz-Christiana Strachea i Johanna Gudenusa, kojima se navodna Aljona Makarova predstavila kao milijarderova nećakinja.

"Ja sam sin jedinac, zato naprosto ne mogu imati nećakinju", prenose Zapadni mediji Makarovljeve riječi.

Još gore po FPÖ-vce koji su vodili Republiku Austriju u koalicijskoj vladi – Makarov očito govori istinu i to je bilo spektakularno lako provjeriti. Primjerice, mogli su naprosto otići na Wikipediju, gdje bi vidjeli da je riječ o čovjeku "rođenom kao jedino dijete svojih roditelja" u Ašgabatu u Turkmenistanu 1962. Ili bilo gdje na internetu pronaći biografiju o čovjeku koji je s imovinom od 2,2 milijarde dolara 48. najbogatiji državljanin Ruske Federacije. Na njemačkom, doduše, stranica na Wikipediji ne postoji.

Ali, od vicepremijera Strachea i njegovog mlađeg politički kloniranog također istaknutog FPÖ-ovca Gudenusa valjda bi se očekivalo da su kadri razumjeti barem toliko engleskog jezika. I provjeriti tu navodnu Aljonu Makarovu. Nije vrag da se desni političari takvog ranga ne bi sjetili ići makr ovlaš provjeriti Aljonu Makarovu, osobu koja se očito lažno predstavila. Ono što se o njoj zna jest da je odlično govorila ruski, vjerojatno je izvorna govornica.

Igor Makarov | Author: NickVG -/ CC BY-SA 4.0 NickVG -/ CC BY-SA 4.0

Da je, kako je sam Strache rekao "atraktivna Ruskinja" oko koje se "ponio kao tinejdžer", dotle da se morao javno ispričavati svojoj supruzi Philippi koja ga je ekspresno napustila. Philippu Strache može se razumjeti. Vicekancelar, na njen užas, na užas kancelara Sebastiana Kurza, kompletne vlade, Austrije... čulo se na snimci da je Gudenusu govorio o "toj Ruskinji" da je "dobar komad", doduše sočnijim izrazima.

I razvezao je jezik uz votku, energetske napitke, suši, navodno i neke "više kemijske supstance", punih šest sati otvoreno je brbljao o planu da uz pomoć Putinovog oligarha zavlada Austrijom kao što je to učinio Orban s Mađarskom. Tek pri kraju, nakratko mu se učinilo da je "Aljona Makarova" zapustila nokte na nožnim prstima malo neobično za milijarderku. Strache je stao ponavljati da je to klopka, ali Gudenus ga je smirio.

"Ma, nije to klopka", umirivao ga je Gudenus u teškom dijalektu.

Gudenus je, inače, u bliskim vezama s ljudima u Rusiji, dapače u Kremlju, još od 2014. godine. Te godine Gudenus je bio u Moskvi na nekakvom kongresu o "homoseksualnom lobiju u Europi".

Aljona Makarova (u elipsi) s Johannom Gudenusom i Heinz-Christianom Stracheom | Author: YouTube YouTube

Kremlj Gudenusa očito jako cijeni, jer je baš njega, između ostalih, angažirao te iste godine kao promatrača na izborima u netom anektiranom Krimu. krajem 2016. bio u delegaciji vrha FPÖ-a koja je putovala u posjet vladajućoj stranci "Jedinstvena Rusija", da, Vladimira Putina i Dmitrija Medvedeva, kako bi potpisali "sporazum o zajedničkom djelovanju i suradnji".

Zapravo je pitanje koliko daleko u prošlost sežu Gudenusove veze s Rusijom, jer je zabilježeno da je taj čovjek još 2012. posjetio Ramzana Kadirova, gospodara postojanja u Čečeniji, Putinu apsolutno odanog vladara te kavkaske republike. Ako tko misli da je takav životopis Gudenusa skandalozan, znači da ne zna za onaj njegovog oca, od početka člana FPÖ-a, dok stranka još nije skrivala svoj ekstremistički gard.

John Gudenus je 2006. godine čak osuđen na jednu godinu uvjetno zato što je javno iznosio određene neonacističke stavove. Ruska veza je, međutim, ipak nešto što je sam samcat, skupa s kolegama iz FPÖ-a, nekoć Jörga Haidera, sam izgradio Johann Gudenus. Utoliko je bila promašena, ili možda namjerno tako usmjerena, kratkotrajna teza u dijelu austrijskih medija, da se upre prstom u Gudenusovu suprugu Tajanu Gudenus, rođenu u Hrvatskoj, s roditeljima izbjeglu u Banju Luku, a onda kao odrasla preselila u Beč.

Tajana i Johann Gudenus Tajne snimke Top News Srpkinja iz Hrvatske zbog koje je Kurzu pala vlada u Beču

"Ja nisam odgovorna za pad austrijske Vlade, niti sam na bilo koji način utjecala na događanja koja su dovela do političkih posljedica i ostavke vicekancelara Savezne Republike Austrije", morala je javno objaviti preko svojih odvjetnika.

Njoj je zapravo za vjerovati jer upravo je ona bila ta, kako je pisao Express, kojoj je prvoj na tom sastanku s "nećakinjom oligarha" palo na pamet primijetiti: "Nije li ovo možda klopka?"

Ali je nitko nije slušao. Niti njen suprug niti vicekancelar Strache, prezauzet alkoholom, brbljanjem o svojim planovima da Austriju potpuno izruči navodnom ruskom kriminalnom kapitalu i time da se svidi, "da impresionira", "atraktivnu Ruskinju". Tako da je kontakt s tom navodnom nećakinjom skoro sigurno išao nekako preko vjerojatnije Gudenusa, možda Strachea.

A zašto bi toj dvojici FPÖ-ovaca pozivanje na prezime Makarov zvučalo tako spektakularno? Još prije cijelog jednog desetljeća o njemu se pisalo kao o čovjeku iz najužeg kruga energetske industrijske elite oko Vladimira Putina, kao o onome koji vrlo često pravi društvo Putinu kad ruski predsjednik putuje u inozemstvo na sklapanje novih poslovnih dogovora oko nafte ili plina. Ili plinovoda. A u toj dimenziji posao sklopljen oko energenata uvijek barem dijelom ima i određeni geopolitički karakter.

Jahta "Areti" milijardera Igora Makarova | Author: Ivo Čagalj/PIXSELL Ivo Čagalj/PIXSELL

O njemu se zato još tada pisao kao pripadniku "Putinove komande". To što je on dandanas milijarder, što poslove ima po cijelom bivšem SSSR-u i istočnom bloku, ali nerijetko i po Zapadu, znači da je još uvijek u Putinovoj izrazitoj milosti. Prije 1992. godine o Makarovu se samo nakratko čulo, i to nešto malo, kao o pripadniku sovjetske olimpijske momčadi u biciklizmu. A onda je došao Gorbačov 1985. Makarov je imao samo 24 godine kada je 1986. osjetio da se bliži doba i Glasnosti i Perestrojke Mihaila Gorbačova.

Makarov je krenuo sa sitnom trgovinom, pa sa sitnom proizvodnjom... U svojoj 30. godini, sad već u tranzicijskom paklu postsovjetske Rusije, u doba gangsterskog kriminala ere Borisa Jeljcina, Makarov je imao dovoljno hrabrosti osnovati grupu kompanija ITERA. I onda se u dvije godine izborio da baš on bude taj koji će plinom iz Turkmenistana opskrbljivati bivše sovjetske, sada nezavisne republike i Istočnu Europu.

Kako se izborio za to, kojim sredstvima, kako je preživio, možemo samo nagađati na temelju povijesnih knjiga i dokumentaraca o tom vremenu u Rusiji. Kada je umro Jeljcin i na vlast došao Putin, Makarovljeva karijera kao da je uška u brzinu više. 2015. godine eksplozivno je još proširio biznis i danas je tu gdje jest, s utjecajem koji ima, na glasu kao onaj koji može potapšati Putina po ramenu...

Karin Kneissl, Vladimir Putin kao gost na vjenčanju Bruxelles ili Moskva? Top News Bijes u Austriji zbog Putina, ministrica pobjegla u Opatiju

Lako je zamisliti da su dvojica zapravo provincijalnih političara s austrijske krajnje desnice bili totalno impresionirani tim prezimenom kad im se izvjesna mlađa Ruskinja tako predstavila. Ali da baš nisu otišli čak niti na Facebook... U krajnjoj liniji, jedna od najčuvenijih luksuznih jahti svijeta je i ona što ju je Igor Makarov 2017. godine kupio za 120 milijuna dolara. Dužine 88 metara, kadra primiti 18 putnika u devet kabina apsolutnog luksuza, posada ide povrh toga, njih 24 u 12 kabina.

I baš tog ljeta, 2017., Makarov je bio viđan na Ibizi. Da bi se samo malo nakon toga dotična mlada žena predstavila kao njegova nećakinja. A niti Strache niti Gudenus nisu bili kadri niti to da makar nekoga na Ibizi, makar u prolazu, pitaju dvije tri riječi o navodnoj nećakinji milijardera koji se tih dana muvao po tom otoku svojim "umjetnim otokom".

Ali su zato bili kadri ponuditi na prodaju suverenitet Republike Austrije kapitalu iz, kako im je rečeno, krugova organiziranog ruskog kriminala, u zamjenu za betoniranje svoje vlasti u Beču. Kako je sam Strache rekao, "onako kako je to učinio Orban".

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Irgimonsa
    Irgimonsa 01:56 23.Svibanj 2019.

    Znaš li gdje mogu naći ženu za jednu noć? Idite na > > > www.Sexcoss.Com