Top News
24749 prikaza

12 godina ne zna se gdje je mozak Slobodana Miloševića

Slobodan Milošević
USAF
Odgovor na ovo pitanje mogu dobiti samo nizozemske i srpske vlasti i obitelj bivšeg srpskog predsjednika

Nitko ne zna gdje je mozak Slobodan Miloševića. Tijelo bivšeg predsjednika Srbije već 12 godina počiva ispod lipe u Požarevcu i to bez mozga, jer je izvađen i zadržan u Haagu, javlja srpski Alo, pozivajući se na izvore BBC-ja.

Da je tijelo Slobodana Miloševića u Srbiju prebačeno bez mozga otkrio je Christian Chartier, koji je u vrijeme Miloševićeve smrti bio glasnogovornik haškog suda.

"Sjećam se da je Miloševićevo tijelo u ožujku 2006. godine vraćeno u Srbiju bez mozga. Ne znam što je bilo kasnije, je li mozak vraćen obitelji cijeli ili u djelovima, ili je ostao na institutu. Ili je uništen", rekao je Chartier za BBC. 

Slobodan Milošević i Mira Marković OTKRILI Top News Slobo ga je držao u kućnom pritvoru da ga ne izda Haagu

Naime, Miloševićev mozak zadržan je na nizozemskom forenzičkom institutu.

Florence Hartman, bivša glasnogovornica Carle del Ponte svojom je izjavom samo još produbila ovu misteriju.

"Zbog strogih nizozemskih zakona o privatnosti nismo mogli provjeriti je li u Haagu ostao samo mozak ili još neki djelovi tijela. Takvu informaciju mogu dobiti samo nizozemske i srpske državne institucije i članovi obitelji", rekla je Hartman.

Miloševićevo tijelo je, u okviru istrage koju je paralelno s nizozemskim vlastima proveo i haški sud, poslano na obdukciju. Nakon toga je u zatvorenom kovčegu predan Miloševićevom sinu Marku, koji je u Haag došao iz Moskve kako bi preuzeo tijelo svog oca.

Međutim, za dubinsku toksikološku analizu mozga koju su nizozemski forenzičari htjeli obaviti bilo je potrebno više vremena, tako da je mozak, navodno, ostao na forenzičkom institutu, međutim što se otada s mozgom događalo nitko ne zna.

Milošević je pronađen mrtav u svojoj ćeliji u jutarnjim satima 11. ožujka 2006. godine. Tijelo je pronašao stražar i bezuspješno su ga pokušali reanimirati. Nakon što je smrt i službeno potvrđena, njegova je ćelija zapećaćena, a kako se smrt dogodila tijekom vikenda, sudski vještak se pojavio tek nakon nekoliko sati. 

Obitelj Milošević Transkripti krvnika Top News Slobina kći: "Tata mi je*e majku zbog tog saopštenja!"

Tadašnji predsjednik haškog suda bio je prilično uznemiren glasinama koje su počele kružiti, a po kojima je Milošević namjerno otrovan, naredio je opsežnu istragu Miloševićeve smrti.

Istraga nije pokazala da je Milošević umro nasilnom smrću, a cijeli nalaz patologa može se naći na stranicama haškog suda.

Mala je vjerojatnost da će obitelj tražiti bilo kakve novosti o Miloševićevom mozgu, obzirom da supruga Mira i sin Marko žive u Moskvi kao političke izbjeglice, a kći Marija u Crnoj Gori.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ANAMARIA 21:43 01.Prosinac 2018.

    Konstatirali su da je Slobin mozak vanzemaljskog porijekla,neke strvinarske rase,pa još uvijek vrše pokuse... haha

  • leinad 22:50 30.Studeni 2018.

    nije ga ni imao , mislim to se zna .....

  • Karamudimir 12:30 30.Studeni 2018.

    Presađen je Vučiću. Komad je dobila i Kolinda !