Tehno
2035 prikaza

Desnica i ljevica "ratuju" na novom bojnom polju

Urbana desnica na Facebooku
1/4
screenshot/youtube
Presuda Slobodanu Praljku izazvala je brojne reakcije, a čini se se u sve umiješao i Facebook

Udruga 'U ime obitelji' uputila je dopis Andreju Plenkoviću predsjedniku Vlade, ministru pravosuđa Draženu Bošnjakoviću te ministru unutarnjih poslova, Davoru Božinoviću, u kojem ih poziva da u najkraćem roku "osiguraju prekid cenzure koju u Republici Hrvatskoj provodi društvena mreža Facebook".

"U ime obitelji posljednjih dana stižu prigovori brojnih intelektualaca, uglednika, medija, pravnih osoba i hrvatskih građana koji na ovoj društvenoj mreži izražavaju legitiman stav da je haaška presuda nepravedna te da nije utemeljena na činjenicama, što je i pozicija hrvatske Vlade i Sabora", stoji u priopćenju udruge Željke Markić.

Tko su svi ti ljudi koji se žale, nije nigdje precizirano. Međutim, sudeći prema pisanju jednog portala, riječ je o samoj Markićki, zatim o Iki Manduriću i Damiru Stojiću kojima su bili blokirani profili na Facebooku.

Ni na lijevoj strani političkog spektra nije mirno pa se Antifašistički vjesnik žali na masovno prijavljivanje raznih Antifa stranica. Obrisana je stranica Antife iz Šibenika, a zasluge su, navodno, preuzeli članovi splitske Urbane desnice. 

"Večeras od 20:00 ide tajni masovni napad na stranicu Antifa Zagreb, masovno prijavljivanje. Javite kome god možete, ali nekad ostane u tajnosti sve do 20:00, a onda masovne prijave na tu stranicu", stoji u navodnoj poruci koju su razmjenjivali desničari na Facebooku. Poruci potpisanoj riječima "Što Bog da i sreća junačka".

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.