Tehno
876 prikaza

Virtualno i nezaboravno iskustvo u avionu Lufthanse

Lufthanin prototip VR za vožnju u avionu
Rainer Jensen/DPA/PIXSELL
Virtualna stvarnost novi je trend među turistima, kojeg su prepoznale poznate tvrtke i agencije

Putnici na Lufthansinom letu LH630 iz Frankfurta u Dubai prvi su mogli uživati u jedinstvenom iskustvu "VR Moving Map” dok su letjeli na Airbusu A330. 

Uz pomoć VR naočala mogli su promatrat krajolik ispod sebe kao 3D mapu pa čak i uživati u virtualnoj šetnji. To posebno iskustvo virtualne stvarnosti trajalo je 30 minuta. U ovoj zrakoplovnoj kompaniji nadaju se kako će im ovo testiranje pomoći da upoznaju želje putnika i dobiju odgovor i mišljenje o potencijalnim implementacijama, piše Techradar. 

Posebno iskustvo je to bilo za sve putnike koji su mogli, dok su letjeli iznad Beča, voziti se poznatim vrtuljkom Prater Ferris Wheel ili poslušati neki zanimljivi glazbeni koncert. 

Pogled kroz prozor zrakoplova Pitanje sigurnosti Tehno Evo zašto su prozori u zrakoplovima okrugli

"Gledajući kroz prozor, često sam pomislio gdje smo i što se tamo dolje događa ... Naša se ideja temelji upravo na toj pomisli. Kako bismo pomogli putnicima da osjete svijet ispod njih, razvili smo VR Moving Map u suradnji s Lufthansa Customer Experience timom", rekao je Thomas Hoger iz 3spin.

Prototip je Lufthansa razvila u suradnji sa 3spin, njihovom vodećom agencijom za virtualnu stvarnost. 

"Virtualna stvarnost vodeći je trend na polju iskustava putovanja s kojim smo željeli inspirirati naše putnike na letu u zraku. Ovaj prototip dizajniran je kako bi povećao njihova iskustva. Drago mi je što mogu reći kako su putnici VR iskustvo dočekali jako pozitivno", rekao je Paul Schön iz Lufthanse. 

Ranije je ovakvo iskustvo ponuđeno putnicima na tlu, no sada je plan da VR tehnologija postane dodatak već postojećem zabavnom programu tijekom leta. Lufthansa nastavlja istraživanje kako bi provjerila koji bi prototip mogao najbolje zadovoljiti potrebe njihovih putnika kako bi ga mogli razvijati i dalje. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.