Tehno
2883 prikaza

Upozorenje: "Djeca se ubijaju zbog jedne igrice"

Doki Doki Literature Club
Screenshot
Suicid dvoje tinejdžera povezan je s jednom dosta neobičnom igricom

Roditeljima u Velikoj Britaniji došlo je zabrinjavajuće upozorenje o jednoj popularnoj igrici gdje stoji da je previše opasna za igru. Riječ je o Doki Doki Literature Club koja je već neko vrijeme dostupna za besplatno preuzimanje preko interneta.

Glavna tema igrice je samoubojstvo i samoozljeđivanje, a britanski tabloid Sun je povezao Doki Doki sa samoubojstvima dvoje tinejdežera. Igrica počinje u školi gdje upravljate učenikom koji želi pisati poeziju kako bi impresionirao djevojke. Uskoro se ispostavi da je riječ o psihološkom hororu, a sada su roditelji zabrinuti zato što djeca počinju igrati tu igricu i na svojim mobitelima. 

Djeca u školi Na tisuće djece Life Ukradeni nakon rođenja i prodani bogatim obiteljima

Callington Community College je poslao pismo roditeljima gdje ih upozoravaju o opasnostima igrice. "Igricu predstavljaju kao zavođenje u školi i ne treba ikakva provjera roditelja za preuzimanje. Sve počinje kao zabavna i šarena igrica, ali kasnije sve krene po zlu. Molim sve roditelje i skrbnike da provjere da njihova djeca ne koriste tu aplikaciju zbog povezanih opasnosti", stoji između ostaloga u tom pismu.

Igricu povezuju sa smrću 15-godišnjeg Bena Walmsleya iz okolice Manchestera, a njegov otac govori da je igrica povukla Bena na dno svojim mračnim temama. Ben je umro u veljači, ali ne postoje ikakvi konkretni dokazi da je oduzeo svoj život zbog igrice.

Britanskom tabloidu javila se i jedna majka iz Hrvatske koja tvrdi da je njen sin mjesecima igrao Doki Doki Literature Club prije samoubojstva.

"Nisam shvatila kakve je prirode igrica zato što se na početku sve čini veselim i ništa nije tako neobično. Sin mi je rekao da igrica kasnije postaje malo neobična i stračna, ali tek nakon njegove smrti smo shvatili kakva je stvarno", ispričala je majka iz Hrvatske.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.