Tehno
1808 prikaza

Pogledajte Rimčevu zvijer od 2.000 konja

C2
1/24
Dalibor Urukalović/PIXSELL
Mrcina na električni pogon izložena je u samom centru Zagreba

Početkom ožujka je Mate Rimac predstavio koncept jurilice C_Two, a danas je po prvi put predstavljen i običnim smrtnicima u Hrvatskoj. 

Kako automobil nije stigao na zagrebački sajam, Rimčeva kompanija odlučila je od petka pa do nedjelje u centru Zagreba predstaviti građanima jedan od najekstremnijih automobila na svijetu. 

Svi će moći od petka u podne, pa sve do nedjelje u 17 sati, razgledati C_Two, ali i elektropogon iz njegovog automobila te Greyp električne bicikle i druge proizvode na kojima radi kompanija iz Svete Nedelje. Svakog punog sata tim iz kompanije će na prezentacijama približiti detalje njihovih tehnologija i automobila.

Pogledajte galeriju.

1/24

C_Two potpuno je električni supersportski automobil, koji ostvaruje maksimalnu brzinu od 412 km/h zahvaljujući motoru od čak 1914 konjskih snaga. Brutalna snaga ovog motora ubrzava C_Two do 100 km/h za samo 1,97 sekundi. 

Tvrtka Rimac Automobili iz temelja je izradila iznova novi automobil, koji je od prve generacije preuzeo jedino ideju da bude najnapredniji sportski automobil. Srce ovog automobila – njegov elektropogon čine četiri individualna električna motora kojima upravlja Rimac All-Wheel Torque Vectoring, koji raspoređuje moment po svakom kotaču, kontrolira moment 100 puta u sekundi i na taj način omogućuje iskorištavanje maksimalne količine prianjanja svakog kotača, navode u kompaniji.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • bojec 20:45 28.Rujan 2018.

    pa dobro ajd reci ti meni kolko metara mogu sa ovim da napravim, pa još kolko vremena trebam da napunim bateriju-- hvala