Tehno
10263 prikaza

Novi ratni brodovi: 22 milijarde dolara za tri broda

Novi brod američke ratne mornarice
1/2
US Navy
Služit će kao obrana nosačima od prijetnji iz zraka i izgledati poput svemirskih letjelica

Novi američki ratni brod izgledat će poput trenutačno najmodernijih, 'nevidljivih' futurističkih ratnih brodova USS Zumwalt koji cjelokupna mornarica naziva tehnološki najnaprednijim ratnim brodom flote. Taj novi ratni brod u službu bi trebao ući krajem 2020. godine i zadržat će ovaj futuristički izgled Zumwalta, a oružja i senzori bit će skriveni ispod trupa koji uspješno izbjegava radar. 

Taj Large Surface Combatant, LSC, kako naglašavaju u U.S. Naval Institute News, "izgledat će više poput DDG-1000 nego DDG-51", piše The Popular Mechanics.

Novi brod američke ratne mornarice | Author: US Navy US Navy
DDG-51 ili razarači klase Arleigh Burke razvijaju se od 80-ih. DDG-1000 ili Zumwalt klasa razarača, je treća takva koja bi uskoro trebala biti završena. Predstavili su novi/stari oblik trupa mornaričkog broda. Trup, sa lukom koji gleda prema gore umjesto prema dolje, izvorno je korišten ranije i ponovno uveden 2010. godine s klasom Zumwalt.

Zumwalti su dugi 186 metara i istiskuju gotovo 16.000 tona, gotovo jednako kao i bojni brod iz 1. svjetskog rata. Naoružani su s dva 155-milimetarska Advanced Gun Systems, lanserima za vertikalno lansiranje 80 raketa, dva 30-milimetarska topa i par MH-60R helikoptera. Tri broda će stajati 22,5 milijardi dolara pa su tako tri Zumwalta najskuplji borci na površini mora ikada izgrađeni.

Američka krstarica klase Ticonderoga su glavna platforma za obranu koja štiti flotnih 11 nosača zrakoplova. Izgrađeni su tijekom 80-ih i potrebna im je zamjena. Mornarica koja će nastaviti graditi razarače klase Burke i još tijekom 2020., odbila je klasificirati LSC ili kao razarača ili kao krstaricu, no sigurno je da će u službi služiti kao obrana nosača od zračnih prijetnji. 

USS Gerald R. Ford Ploveći otok Tehno Nova grdosija Amerike - nosač aviona od 13 milijardi dolara

Nije ni poznato još kakvo će naoružanje nositi, ali zna se da su trenutačno Ticonderogas opremljene sa 122 vertikalna lansera, i da će LSC trebati barem toliko, ako ne i više. 

Trebala bi mu i mogućnost zaštite od anti-balističkih raketa kao što je kineski DF-21D. Također bi mogla biti opremljena ofenzivnim protuzračnim laserima, ovisno o tome hoće li ta tehnologija biti dovoljno zrela za 'morsku' upotrebu 2020. godine. 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Bamshak Obadiah
    Bamsharkobaze 02:14 21.Lipanj 2019.

    Pozdrav Prijatelji su Bamshak Obadiah, ovdje sam kako bih informirao sve što sam doživio online kada sam tražio kredit. Izgubio sam mnogo novca tražeci zajam dok nisam upoznao VLADIMIRA FINANCIAL INVESTITORA. Tko mi je pomogao dobiti kredit od 60000 eura ... prikaži još! po kamatnoj stopi od 2%. Ako trebate kredit i ako ste ozbiljni, savjetujem vam da poslušate moj savjet i kontaktirate je putem e-pošte: (vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com) za vaš zahtjev za kredit, hvala na slušanju

  • Avatar Isantarra
    Isantarra 01:37 21.Lipanj 2019.

    Znaš li gdje mogu naći ženu za jednu noć? Idite na > > > www.Sexcoss.Com

  • BESTpartizan 20:14 20.Lipanj 2019.

    bum bum