Tehno
934 prikaza

Farma klikova: Ovdje možete kupiti recenzije od Kineza

Tisuće mobitela na klik farmi
screenshot/youtube
Farme klikova su relativno star pojam na internetu, ali u doba mobitela i oni slijede tehnološke trendove

Na internetu se sve može kupiti, pa tako možete kupiti i lažne instalacije i recenzije za mobilne aplikacije. Kako je pokazao video objavljen na Twitter kanalu English Russia, kineski poduzetnici kupili su tisuće mobitela na koje će, uz određenu svotu, instalirati baš vašu aplikaciju i ostaviti pozitivne recenzije.

Zanima vas zašto bi to netko uradio? Kao i uvijek, razlog je novac. Kad god otvorite Play Store ili App store vidjet ćete popularne i visoko ocijenjene aplikacije. Neke su stvarno postigle te rezultate, ali ponekad se pojavi neki programer koji se želi probiti do vrha nekim drugim sredstvima. U takvim situacijama se on obrati Kinezima koji će mu pomoći u tome.

Kad razmislite da je Apple isplatio dvadesetak milijardi dolara programerima samo prošle godine, jasno je zašto su ljudi spremni uložiti tuđe vrijeme i trud kako bi dobili što veći dio tog kolača.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.