Tehno
632 prikaza

Airbnb uvodi novost - gosti će stanove otvarati prstom

Ured Airbnba
GABRIELLE LURIE/REUTERS/PIXSELL
Airbnb je idealno tržište za nove tehnologije, posebno one koje se bave pitanjima sigurnosti

Niz kompanija prepoznalo je Airbnb kao idealno tržište za predstavljanje svojih proizvoda. Posebno u dijelu prijave gostiju i jednog od njihovih najvećih problema - ključa. 

U posljednjih nekoliko mjeseci Airbnb je učinio dosta, koliko je u njegovoj moći, kako bi provjeru i prijavu gostiju učinio što jednostavnijom. Tako je kompanija kreirala i novi alat koji omogućava domaćinima da instrukcije za provjeru, uključe u aplikaciju, i to na jednostavan način i kako bi gostima omogućili da informacije dobiju uz pomoć otiska prstiju, piše Techcrunch.

Oni koji se ovakvim iznajmljivanjem bave kažu kako je razmjena ključa ona početna neugodnost koju bi najrađe izbjegli. Naime, nisu baš svi ljubitelji upoznavanja stranaca i to onih koji odmah s puta dolaze u stan. Nekim iznajmljivačima problem predstavlja i vrijeme razmjene ključeva, koje može biti bilo kada, čak i za vrijeme posla. A tu je i problem kopiranja ključeva ili zamjene koda na pametnoj bravi kako bi se omogućio privremeni ulazak stranca. 

Pametna brava August | Author: Screenshot/August Screenshot/August
Upravo to je idealno područje za novi 'alat' August. Tako je Airbnbu i Homewayu omogućeno da svoje račune povežu s ovom aplikacijom. Postupak je vrlo jednostavan, i započinje odmah prilikom rezervacije. Kada gost napravi rezervaciju, August će generirati pametni kod koji će se moći iskoristiti samo za vrijeme boravka tog gosta i ni malo duže. Tako će gostu biti omogućeno da odlazi i dolazi kad želi.

Gosti će svoj pin i instrukcije dobiti emailom. Za pokretanje aplikacije potrebna im je August pametna brava i pametni ključ. Ova aplikacija, ali i mnoge druge, pokušavaju olakšati svakodnevni posao onih koji se bave iznajmljivanjem stanova preko Airbnba. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.