Style
11178 prikaza

Suludi razlozi zašto bogati više ne kupuju penthouse

Penthouse 'otporan na paparazze'
1/4
Genton Property Group
Agencije za prodaju nekretnina imaju sve višeproblema s prodajom stanova za koje se donedavno mislilo da su najluksuzniji

Život na vrhu samo nije ono što je nekad bio. Ako su nekoć bili sinonim za status, danas to više nisu.

"Mnogi moji klijenti smatraju da su novi penthausi previsoki. Perspektiva je zapravo nešto bolja u rasponu od 28. do 40. kata., ovisno o susjedstvu. Iz penthousea ste toliko daleko od zemlje da imate osjećaj otuđenosti od okoline“, kaže Herbert Chou iz agencije Christie's International Real Estat New York Postu.

Neboderi Novi neboderi Style Supertanki i superskupi: Tu su stanovi samo za bogate

Uzmimo primjer najskuplji stan koji se ikad prodalo u SAD-u. U siječnju, direktor Citadele, Ken Griffin platio je za njega 238 milijuna dolara i prostire se na nekoliko katova, na adresi 220 Central Park South. Cijena očito nije bila problem..

„Ali pogledao je prema vrhu i odabrao niže katove", rekao je posrednik koji je znao detalje Griffinovog ugovora za kupnju stana od 2.145 četvornih metara, koji se prostire na tri kata – od 50. do 53. u neboderu od ukupno 65 katova. .

Neboder One57 | Author: One57 One57

"Želio je osjetiti više kontakta s gradom", dodao je poznati broker. "To je zato što je živio na vrhu nebodera u Petoj aveniji. Ništa na Petoj aveniji nije toliko visoko i navikao je na svoj stari pogled. "

Klasični penthouse na Petoj ili Park aveniji ima tendenciju da se ističe na visini od oko 75 metara. Na Central Park West, penthausi nebodera blizanaca San Remo nalaze se na visini od oko 110 metara iznad parka. Ali na adresi 111 West 57. je to na čak 430 metara. U neboderu One57 je to na oko 330 metara, a u Jenga zgradi je to na oko 250 metara.

Raffles City Chongqing Nebeski grad Style Čudo arhitekture: Grade vodoravne nebodere

Programer Michael Stern transformirao je 29-katni neboder Ralpha Walkera "Ralph Walker" u ulici 212 West 18th Street u najuspješniju luksuznu zgradu u centru grada, a prema riječima stanara, mogao je sebi odabrati bilo koju stambenu jedinicu, uključujući i svoj penthouse vrijedan 50,9 milijuna dolara. Umjesto toga, izabrao je stan na 15. katu s veličanstvenim horizontalnim pogledom na Chelsea.

Slavni par Alex Rodriguez i Jennifer Lopez na sličan su način odbili penthouse na tu 432 Park Avenue, odabirom 36. kata umjesto 96. kata kad su ga kupovali 2018., a na kraju su ga nedavno prodali za 17,5 milijuna dolara.

"Iznenadio sam se kad sam obišao penthouse na toj adresi. Prestravio sam se od njihanja", rekao je jedan posjetitelj 95. kata luksuznog nebodera koji je izgrađen 2015.

Neboder One57 | Author: One57 One57

Prelazeći most Williamsburg u jutarnjim satima, kad je gužva, ne možete vidjeti ni vrhove mnogih nebodera od smoga. Tijekom 122 dana u godini park je čak 80 posto vremena u oblacima, što znači da četiri mjeseca stanari ne vide ništa od prekrasnog pogleda, govore podaci Nacionalnog klimatskog.

Agent za prodaju nekretnina u Compass real estate, Vickey Barron često surađuje s kupcima koji bi, kako je rekla, "mogli kupiti bilo što." Ali za mnoge njene klijente, "biti visoko na nebu nije njihova predodžba luksuza.

"Oni zapravo žele imati doticaj s onim što je oko njih - ispred njihovih prozora: drveće, šarmantne gradske kuće i ljude koji prolaze."

Dubai Marina Nebu pod oblake Style Rekordna 2017.: Nikad više izgrađenih nebodera u povijesti

A tu je i činjenica da je zrak tamo doslovno drugačiji.

"Ako ste previsoko nije važno imate li terasu jer je previše vjetrovito da bi na njoj sjedili. Otpuhalo bi vas“, kaže Barron, navodeći kao primjere Tribeca 56 Leonard s 56 katova i Flatironov One Madison s 50 katova.

"Ne sviđa mi se čak ni riječ" penthouse ", rekla je izvršna direktorica Douglas Elliman's banke Georgia Kaporis koja je nedavno uselila na 16. kat 28-katnog nebodera Upper East Sidea.

"Riječ je o vrijednosnom sustavu. To je kao da kupim McLaren automobil. Divan je, zapanjit će sve oko vas, ali to je nešto što nikad ne bih kupila“, kaže Kaporis.

Neboder One57 | Author: One57 One57

Osim toga, koliko god glupo zvučalo - potrebno je puno više vremena da bi liftom došlo do penthausa."

Promjene su osjetne i na tržištu. JDS Development nedavno je podigao cijene za stanove na sredini nebodera. U međuvremenu se penthausi po cijelom gradu bore s prodajom.

Harry Macklowe morao je penthouse na 95 katu na adresi 432 Park, podijeliti na dvije stambene jedinice da bi privukao kupce. Zeckendorf Development napravio je isti štos nakon što nije uspio privući kupca za penthouseu od 130 milijuna dolara na adresi 520 Park Avenue.

Luksuzni stan na Manhattanu Dragulj nekretnina Life Najluksuzniji penthouse: Stan na Manhattanu prodan za 135 milijuna kuna

Tripleks površine 1.150 kvadrata sada je dostupan u dvije odvojene jedinice: stan koji se prostire na jednom katu za 40 milijuna dolara i dupleks koji će se, kako očekuju, prodati za 80 do 100 milijuna dolara.

Naravno, uvijek postoje i oni koji žele živjeti na zadnjem katu. Računalni milijarder Michael Dell stanuje u penthouseu od 100,5 milijuna dolara u zgradi One57, kupljenom 2014. A programer Stephen Ross kupio si je penthouse na 35 Hudson Yarda - nakon što je prethodno imao stan na 80. katu – na vrhu Time Warner Centra.

Neboder One57 | Author: One57 One57
"Definitivno postoje 'vladari svemira' koji će uvijek kupovati na vrhu. Ali što se više udaljavate od tla, gubite sve više i više kupca", rekao je posrednik Ian Slater iz Compassa.

Prisjetio se kako je klijentu pokazao penthouse Walker Towera za cijenu od oko 50 milijuna dolara.

"Ima novaca i putuje svijetom, odsjedajući u hotelima s pet zvjezdica, gdje u uvijek daju sobu na vrhu zgrade. Pokazao sam mu penthouse i rekao je da će zbog pogleda stalno imati osjećaj da je na službenom putu. No, htio je biti više u kontaktu s tlom, tako da se osjećao kao da je kod kuće. Na vrhu se osjećate nekako usamljeno“, rekao je Slater.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • BESTpartizan 18:42 01.Rujan 2019.

    kapitalistima uvijek malo