Style
1584 prikaza

Samo u Alpama: Do skijališta skijaju preko krova hotela

Hotel Audemars Piguet Hotel des Horlogers
Screenshot Youtube
Hotel koji izgleda kao iz bajke gradi se u Švicarskoj, u neposrednoj blizini skijaških staza

Skijanje sa vrhova hotela dosada je bilo jedino moguće u filmovima, i to samo ako ste James Bond. No to bi se trebalo promijeniti 2020. godine kada se otvori prvi takav hotel koji nudi mogućnost svojim gostima da se direktno iz hotela doskijaju do staza za skijanje, i ta preko krova.

Hotel ambicioznog dizajna Audemars Piguet Hotel des Horlogers, djelo je arhitekta iz Bjarke Ingels Group (BIG) i savršeno se uklopio u snježno okruženje Vallée de Joux u Švicarskoj. Hotel je ime dobio po švicarskom dizajneru satova Audemars Piguetu, i bit će izgrađen u blizini muzeja koji slavi upravo tog dizajnera i njegova remek djela. 

Njihov multifunkcionalni krov simbolizira povezanost, kako je rekao Daniel Sundlin, i na takav način povezuje lokalce i njihove goste, ali i unutrašnjost i vanjski prostor, piše CNN. 

"Jako rano u procesu dizajna zaljubili smo se u ideju terasastog dizajna koji izgledom prati okolinu, budući da se hotel nalazi na padini", naglašava Sundlin.

Unutar hotela bit će dva restorana, spa i kongresni centar. 

"Željeli su izgraditi hotel koji će djelovati poput nekakvog motela, gostinjske kuće", dodaje. 

Sve će sobe biti povezane sa kosim hodnikom, čiji dizajn bi trebao pratiti izgled skijaške staze. No pravo je pitanje kako se skijati po krovu tog hotela. 

"Ispred hotela nalazi se skijaška staza, pa će gosti tako tijekom zimskih mjeseci iz hotelskih hodnika moći doći do krova, u prostor u kojem će se moći presvući u skijaško odijelo i opremu, te staviti skije. Nakon toga skijanje je lak posao i ubrzo će završiti u prirodi", objašnjava.

Bit će to zanimljiv i uzbudljiv način istraživanja okolice i prirode, smatraju dizajneri. 

"A pružit će i lokalnoj skijaškoj zajednici direktan pristup hotelu", dodaje. 

Kamen temeljac položen je u kolovozu ove godine, a plan je da hotel bude završen do 2020. godine.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.