Style
6562 prikaza

Rusu dosadila jahta i sad je prodaje za 45 milijuna eura

Jahta Triple Seven
1/7
Screenshot
Bit će izložena početkom svibnja u Barceloni, na Superyacht Showu i spada među najveće jahte na svijetu

Ovogodišnji Superyacht Show, koji će se održati u Barceloni od 8. do 11. svibnja prikazat će neke od naljepših jahti koje plove morima. Show organiziraju članovi Udruge brokera velikih jahti (LYBRA), sa sjedištem u Monaku. Ova organizacija okuplja vodeća brokerska društava za superjahte širom svijeta, kao što su Burgess, Edmiston, Fraser, IYC, Merle Wood & Associates, Northrop & Johnson, Ocean Independence, Yachtzoo i Y.CO, piše portal Yacht Harbour.

Jahta Triple Seven | Author: yachtcharterfleet.com yachtcharterfleet.com
Jedna od jahti koja će doploviti u Barcelonu za mjesec dana je i Triple Seven. Luksuzna motorna jahta dugačka je 68 metara. Izgradilo ga je njemačko brodogradilište Nobiskrug 2006. godine. Postiže maksimalnu brzinu od 17 čvorova pogonjena motorima MTU od 2360 konjskih snaga i može samostalno ploviti 10.000 nautičkih milja. U pet kabina pruža udobnost za 10 gostiju.

Ovakva jahta je već dobila nagradu International Superyacht Society za 2007. godinu u kategoriji Best Power 43m +.

Jahta Triple Seven | Author: yachtcharterfleet.com yachtcharterfleet.com
Triple Seven podvrgnut je kompletnom remontu 2014. godine. Dizajn jahte razvio je Newcruise Design. Triple Seven je opremljena velikim jacuzzijem na gornjem decku, te ima veliki spremišni prostor za ronilačku i drugu opremu.

Jahta Triple Seven | Author: yachtcharterfleet.com yachtcharterfleet.com
Jahta je 2013. godine prodana Aleksandru Abramovu koji je za nju platio 39.750.000 €. Abramov je u međuvremenu postao predsjednik tvrtke Evraz, za trgovinu čelikom a Forbes je tvrtku procijenio na 6,4 milijarde dolara. Vlasnik financijsko-industrijske grupe Euroazholding u privatizaciji je preuzeo nekoliko kombinata bivšeg SSSR-a – njižnetagilski, zapadnosibirski i kuznjecki, a njegovo bogatstvo procjenjuje se na oko 750.000.000 dolara.

U ožujku 2018. godine, Triple Seven je uvršten na prodaju preko Burgessa a cijena je ovaj put bila 44.900.000 €. Oni koji na njoj žele uživati tjedan dana morat će izdvojiti 538.000 dolara.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.