Style
31827 prikaza

Porsche je napravio jahtu kakvu još nitko nije vidio

Jahta Dynamic GTT 115 Porsche
1/10
Porsche
Nedavno je ispred Monte Carla uspješno zaplovio prototip nove luksuzne jahte "Dynamiq GTT 115 Hybrid.

Izgradnju 35 metarskog broda od aluminija završili su početkom ove godine, a izvješena je i cijena -  13,950,000 eura, piše boatinternational.com.

U talijanskom brodogradilištu "Dynamic" iz Viareggia u Toscani, u kojem se gradio brod prema dizajnu studia F.A Porsche, opisali su model jednom riječju - "izuzetan". Jahta je prvi hibrid u GTT seriji i postiže brzinu od 22 čvora (oko 40 km/h) što je više od planiranog. Potrošnja goriva pri brznini od 17,9 čvorova je 240 litara na sat.

Jahta Dynamic GTT 115 | Author: YouTube screenshot YouTube screenshot

Testiran je također hibridni model plovidbe, a brod su, bez uključenih glavnih motora, pokretala dva elektromotora jačine 20kW. 

GTT 115 je pokazao da može dulje vrijeme ploviti brzinom od 5,5 čvorova u potpunoj tišini.

Osnivač i glavni izvršni direktor tvrtke Dynamiq Sergej Dobroserdov izjavio je:

"Siguran sam da te brojke nikad nisu postigle druge slične jahte, naročito ako se uzme u obzir da je GTT 115 Hybrid prvi u nizu i tehnički prototip".

I vanjski i unutarnji dizajn osmislili su u Studio F.A. Porsche. Aluminijska jahta ima ekskluzvni stabilizacijski sustav i zaobljeni trup metalik srebrne boje.  

Jahta Dynamic GTT 115 | Author: Porsche Porsche

Roland Heiler, predsjednik Uprave Studio FA Porsche, rekao je: "Dynamiq GTT 115 dizajniran je da privlači ljubitelje automobila i vlasnike jahti budućnosti koji cijene brzinu, stil i našu filozofiju inteligentnih rješenja. Uzimajući u obzir dinamiku sportskih automobila visokih performansi ovo je Porche za otvoreno more."

Jahta ima spa bazen na gornjoj palubi, koji se nalazi točno ispred natkrivene blagovaonice. Gostinjski smještaj je ispod palube, a na raspolaganju su ovisno o izvedbi, tri ili četiri kabine. Tu je i prepoznatljivi Porscheov dizajn tkanina koji uključuje i pepita houndstooth jastučiće za palubu, koji neodoljivo podsjećaju na unutrašnjost Porscheovog klasika, sportskog automobila 911  iz 1970-ih.

Jahta Dynamic GTT 115 | Author: Porsche Porsche

Namještaj i dekoracija razvijeni su u suradnji s Minotijem, čiji utjecaj se može vidjeti u Saddle smeđoj i Luxor bež koži, Macassar ebanovini i Sahara Noir mramoru.

Za pomorske performanse pobrinula se nizozemska tvrtka Vripack, a Dynamiq GTT 115 pokreću dva MAN-ova motora V12, snage 1.650 konjskih snaga, u kombinaciji s tri pogonska generatora, a maksimalni radijus je 3.400 nautičkih milja. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.