Style
1911 prikaza

Plameni tornjevi - kraljevski luksuz na vrhu hotela

Fairmont Tower Baku - Azerbajdžan
1/7
Google Maps
Najnoviji hotel otvoren u glavnom gradu Azerbejdžana projektirala je njujorška arhitektonska tvrtka

Baku, glavni grad Azerbejdžana spoj je tradicionalnog i novog. Grad u kojem turisti mogu prošetati tradicionalnim sukovima, razgledati džamije, i mnoga mjesta pod UNESCO-vom zaštitom svjetske baštine, tu su i moderna zdanja koja oduzimaju dah.

Novu vizuru gradu daju i tri staklena nebodera nazvana Plameni tornjevi – tri građevne koje nalikuju jezičcima vatre i uzdižu se visoko iznad Kaspijskog jezera.

Plitvička jezera HOTELI I RESORT Style Luksuz je došao i na Plitvička jezera

Dizajnirala ih j američka arhitektonska tvrtka HOK a sa 182 metra visine to su najviše zgrade u Azerbejdžanu.

Od tri nebodera, jedan je stambeni, jedan je poslovni toranj,a treći je 165 metara visoki Fairmont Baku – hotel s pet zvjezdica, piše CNN.

Neboderi se mogu vidjeti iz svakog kutka grada, ali je pravi doživljaj noću kad se na neboderima upali crvena LED rasvjeta koja efektima doista pridonosi osjećaju da je riječ o velikim plamenim jezicima.

Hotel je doista fascinantan. Lobby se prostire na sedam katova, a prostorom dominira luster koji je ukrašen s 840 žarulja i više od 600.000 kristala a teži dvije tone.

Tu je i crno-crveni Fazioli skupocjeni klavir s kojim su na Eurosongu 2011. njihovi izvođači Nigar Jamal i Eldar Gasimov osvojili prvo mjesto.

Hotel Palazzo Venart u Veneciji Pet zvjezdica Style Luksuz na Jadranu: Hotel gdje idu samo najbogatiji

Naravno, ne koriste ga u bilo kakve svrhe, niti za jam sessione za zabavu gostiju. Na klaviru sviraju samo vrhunski svjetski pijanisti u posebnim prilikama.

Hotel ima 300 soba od kojih su najjeftinije za 170 dolara na noć pa do 5000 dolara.

No, čak i najjeftinije sobe imaju prozore od poda do stropa i raskošne velike bračne kreveta. Dekor je suvremeni luksuz, a sve sobe imaju ili pogled na grad ili na zaljev i more.

Fairmont Tower Baku - Azerbajdžan | Author: Google Maps Google Maps

Tipični jednosobni apartman na 17. katu nudi pogled na Kaspijsko jezero i pristup salonu Fairmont Gold na 19. katu. Izlaz iz superbrzog dizala do 17. kata oduševljava spektakularnim pogledom na zaljev.

U apartmanu je i blagovaonica s drvenim trpezarijskim stolom i četiri stolice, a tu je i salon s udobnom sofom i u spavaćoj sobi kraljevski krevet. U apartmanu je čak i perilica rublja.

Ime svakog gosta utisnuto je čak i na bočici šampona, hidratantne kreme i balzama – suvenir koji se mora ponijeti kući.

Sobarica u hotelu Tajne posla Life Hotelsko osoblje ne želi da znate ove stvari

Imena najskupljih apartmana odabrana su prema imenima slavnih osoba iz azerbejdžanske povijesti.

"Imali smo mnogo VIP gostiju ali nikad ne bismo otkrili tko su. Kad naši gosti dođu ovamo očekuju privatnost i povjerljivost, pa im to i dajemo", kaže Zumrud Ismayilova, PR hotela.

Fairmont Tower Baku - Azerbajdžan | Author: Google Maps Google Maps

Kraljevski apartman na vrhu nebodera osim panoramskog pogleda na grad i more nudi i dvije spavaće sobe, privatnu blagovaonicu, radnu sobu, dvije kupaonice, dnevni boravak, pa kupaonicu za goste, kuhinju i veliki hodnik – na ukupno 375 četvornih metara.

VIP gosti obično borave u apartmanu, a njihove obitelji u ostalim sobama na katu, a tu su i sobe za osiguranje.

Hotel ima i spa na dva kata s unutarnjim bazenom i saunom, hidromasažnom kadom, hamamom, te prostorijama za opuštanje, a tu je i teretana.

Prekrasno dizajnirani Sky Garden na zadnjem katu hotela gostima pruža mogućnost sunčanja uz bazen s predivnim pogledom, a najljepše je doći u popodnevnim satima i ostati do zalaska sunca.

Hotel Bulgari u Dubaiju Dobar, bolji, najbolji Style Neviđena raskoš: Ovo su najluksuzniji hoteli na svijetu

Restoran Le Bistro nudi brojna azerbejdžanska vina i delicije, a kafić Balcon nudi sve vrste čajeva i kolače i sushi u popodnevnim satima.

"Gostima preporučujemo posjetu Jazz Clubu koji se otvara u 21 sat. Vrlo je popularan i ovamo dolaze i gosti i stanovnici Bakua", kaže Ismayilova.

No ovaj hotel ima i nešto što mnogi drugi nemaju – dvije trgovine i kino. U susjedstvu je i trgovački centar Flame Towers koji bi trebao biti dovršen 2020. i u kojem će biti svi luksuzni brendovi, kafići i restorani.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.