Style
3505 prikaza

Najskuplji Rolex na svijetu prodan za 5 milijuna dolara

Najskuplji sat na svijetu
Phillip
Sat je pripadao posljednjem caru Vijetnama, a samo je jednom promijenio ruke

Iznimno rijedak i jedinstven Rolex sat postao je najskuplje prodani sat te marke. Poznat kao "Bao Dai", taj je sat prodan posljednjem caru iz dinastije Nguyen u Vijetnamu 1954., a sada se prodao za cifru od preko 5 milijuna dolara na aukciji Phillips u Ženevi.

Kupac još uvijek nije imenovan.

Stručnjaci objašnjavaju kako je riječ o modelu 6062, najskupljem i najrjeđem satu toga doba ikad proizvedenom. Crna pozadina i zlatno kućište odlike su tog najrjeđeg modela.

Prema podacima, postoje samo tri modela prema tim specifikacijama, a ovaj određeni sat je jedini koji ima dijamantne oznake na svakom satu te je po tome drugačiji od svakog drugog sata na svijetu. 

Sat je obitelj Nguyen prodala za tek 235 tisuća dolara 2002., što znači da je sat samo jednom "promijenio ruke". Iako se ta cijena može činiti vrlo niskom iz današnje perspektive, to je također bio najskuplje prodani Rolex tog doba.

Iako je sat na aukciji procijenjen na samo 1,5 milijuna dolara, kolekcionari su očekivalo da će cijena znatno rasti zbog velikog interesa.

Bao Dai je tako potukao prijašnjeg držača rekorda, Rolexov kronograf 4113, koji je prošle godine prodan za 2,5 milijuna dolara.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.