Style
4642 prikaza

Najradikalnija jahta godine može oploviti trećinu planeta

Esquel - Oceanco
1/5
Oceanco
Osim nezamislivog luksuza ovaj brod nudi prostor za istraživačke laboratorije pa bi ga mogli koristiti i pomorski biolozi

Na Dubai International Boat Showu 2019. najvećem te vrste u tom dijelu svijeta, okupili su se brodograditelji luksuznih jahti da bi pokazali najnovije modele u gradu s dugom pomorskom poviješću.

"To je regionalno i međunarodno središte jer prodajemo i u sve dijelove svijeta", kaže Alshaali iz Gulf Crafta, koja proizvodi brodove u susjednom emiratu.

Esquel - Oceanco | Author: Oceanco Oceanco

Iako nije bio tamo fizički, najatraktivniji brod među 400 predstavljenih, bio je nizozemski koncept Esquel dugačak sto metara. Tvrtka Oceanco svom je brodu dala ime prema meteoritu, a jednako je prikladan i za topla mora ali i za istraživanje Antarktika. Superjahta izgleda doista jamesbondovski.

Esquelov raspon krstarenja od 7000 nautičkih milja mogao bi sa svojom posadom preploviti otprilike trećinu opsega Zemlje, prije no što bi zatrebao luku. I unutrašnjost broda pruža nezamisliv luksuz.

Oceanco kaže da postoje i kabineti s laboratorijima, što znači da bi ga mogli koristiti i pomorski biolozi. U brošuri tvrtke Oceanco kažu da je idealan za parove i njihove prijatelje koji žele odmor od svakodnevne rutine.

Esquel - Oceanco | Author: Oceanco Oceanco
Menadžer marketing grupe Paris Baloumis kaže da je Oceanco radio s mladim dizajnerom, Timurom Bozcom iz Bozca Designa, "da bi se u potpunosti prilagodio milenijalcima i njihovom načinu razmišljanja".

"Izdvojili smo oko 500 četvornih metara isključivo za igru", kaže Baloumis."Igračke" su motorne sanjke, jet skije, helikopter i podmornica, dodaje on

Esquel Oceanco | Author: Oceanco Oceanco

"Jahte kupuju sve mlađi ljudi, a nerijetko dolaze i cijele obitelji i kupuju ovakve jahte zajedno", kaže Alshaali.

"Ne mislim da je to samo igračka za milenijalce, mislim da je to sasvim novi pristup, prava kulturna revolucija u pristupu i stilu života. Generacija naših djedova naučila je raditi od 8-22, a mi to ne želimo. Mi hoćemo uživati u životu i učiniti nešto više".

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • BESTpartizan 18:49 25.Ožujak 2019.

    tko je može imati samo milijunaši.