Style
3351 prikaza

Putinov kalendar je najbolji poklon u Rusiji

Vladimir Putin
1/6
SPUTNIK/REUTERS/PIXSELL
Ruski predsjednik velika je zvijezda i ne boji se narodu pokazati i svoju nježniju stranu

Bliži nam se kraj godine i početak nove 2019. I dok se sa sjetom prisjećamo nekih stvari koje su se dogodile i sa uzbuđenjem očekujemo nove, razmišljamo o Božiću i poklonima koji ga prate. Jedan od najpopularnijih takvih prigodnih poklona zasigurno je i kalendar. No posebno popularan (barem u Rusiji) je onaj kolekcionarski primjerak kalendara sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom. 

Novi kalendar s likom i djelom ovog ruskog vođe predstavljen je za sljedeću 2019. godinu. U njemu je Putin prikazan kao prava zvijezda, moćni vođa koji svoje dane ( i mjesece) provodi kombinirajući brigu za narod sa trenucima opuštanja u zagrljaju prirode. Siječanj i veljaču provodi na snijegu, točnije u jezeru i na ledu, dok će u ljetnim mjesecima uživati u sunčanju u planinama. I naravno pored jezera. 

Moćni Putin uživa u igri sa psima a nije mu strano ni ronjenje, što ni ne čudi, s obzirom kako će mnogi (većinom ipak žene) za njega reći kako je prototip pravog muškarca. A sada svi oni u svom moćnom vođi, koji ležerno kombinira hokej na ledu, sa djeverušama i sastancima sa političkim moćnicima, mogu uživati i iz udobnosti svog vlastitog doma.

12 mjeseci s Putinom po svijetu prikaz je onog najboljeg što njihov predsjednik nudi svojoj Rusiji. Kako pišu mediji "kalendar je dizajniran kako bi Rusima pokazao kako imaju snažnog vođu koji drži sv ekonce u svojim rukama". No isto tako, naglašavaju, cilj je kalendara Putina prikazati kao čovjeka punog suosjećanja i čovjeka iz naroda. 

Putin je vođa koji će zemlji osigurati budućnost, poruka je ovih kalendara koji se mogu kupiti za oko 20 dolara. Takav Putin dobro se prodaje, ako je vjerovati pomutnji koju su najave ovog kalendara izazvale na društvenim mrežama. 

A da je Putin i međunarodni hit, što će mu zasigurno pomoći i u prodaji ovog kalendara izvan ruskih granica, pokazuju i podaci istraživanja US Pew Research centra po kojima 30 posto ispitanika vjeruje Putinu, u usporedbi sa njih 27 posto koji vjeruju američkom predsjedniku Donalu Trumpu. Njegove poteze na međunarodnom planu odobrava čak 81 posto ispitanika. 

Uz takvu silu obožavatelja u Rusiji i izvan nje, vjerujemo kako će kalendar ubrzo biti rasprodan.

 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.