Style
19565 prikaza

Mercedesova jahta za samo 10 najbogatijih na svijetu

Mercedes Arrow460-Grandturismo
1/5
Mercedes Benz
Njemački proizvođač automobila upustio se u proizvodnju skupocjene jahte futurističkog dizajna

Mercedes-Benz je poznat po svojim luksuznim automobilima, ali tvrtka se upustila i u proizvodnju najočekivanije jahte koje se prikazala ove godine na Monaco Yacht Showu.

U srijedu, njemački proizvođač automobila predstavio je prvo izdanje svog Arrow460-Grandturismo jahte, plovnog objekta koji izgleda sjajno, a počinje s cijenom od oko 1,7 milijuna dolara.

Tvrtka je izvorno pokazala koncept jahte još 2012., ali su se morali još jako potruditi i udružiti snage s kompanijom Silver Arrows Marine, da bi koncept postao stvarnost.

Mercedes Arrow460-Grandturismo | Author: Mercedes Benz Mercedes Benz

Dvije tvrtke planiraju graditi samo 10 primjeraka ove jahte, a samo po jedan primjerak nastojat će prodati u 10 različitih zemalja, pa će jahta biti doista ekskluzivna.  

Evo što ovaj brod čini tako ekskluzivnim:

Brod je dobio ime "Silver Arrow of the Seas" prema prvom Mercedesovom trkaćem automobilu nazvanom "Silver Arrow" proizvedenom 1930-ih. Za ovu 14-metarsku jahtu može se reći da je zapravo mali brod, ali nedostatak grandioznosti nadomjestio je dizajn.

Modernog dizajna, ova jahta ipak odiše luksuzom, baš kao i Mercedes Model S-Class. 

Mercedes Arrow460-Grandturismo | Author: Mercedes Benz Mercedes Benz

Njegovi veliki bočni prozori mogu se spustiti, a vjetrobransko staklo može se podignuti, pa  putnici za vrijeme plovidbe mogu uživati u pogledu na okoliš.

S 960 konjskih snaga u motorima, jahta može postići brzinu i do 65 km/h. U jahti se može komotno smjestiti 10 ljudi.

Svi kreveti i stolovi su na izvlačenje, pa im se prema potrebi može povećati površina.

Mercedes Arrow460-Grandturismo | Author: Mercedes Benz Mercedes Benz
Brod ima svu najsuvremeniju opremu koju bi mogli očekivati u takvoj luksuznoj jahti, uključujući klima-uređaj, zvučnike, spremište za vino, kao i ledomat.

Silver Arrows Marine započet će proizvodnju Arrow460-Grandturismo u narednim mjesecima. Očekuje se da će isporuke biti izvršene u drugoj polovici 2018. godine, piše The Independent.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • nelson 18:25 17.Veljača 2018.

    ja je kupit nikad neću