Style
1037 prikaza

McCartneyjeva kći lansira "Beatles-modu"

Stella McCartney
Screenshot/Youtube
Njezina nova linija inspirirana Beatlesima uključuje pleteninu, jakne, haljine, torbe za djecu

Stella McCartney, poznata je modna dizajnerica, kći još poznatijeg oca Paula McCartneyja. Ova nagrađivana 47-godišnja dizajnerica odjevena je u slojeve odgovarajućih neutralnih boja, vlastitog dizajna. Predstavlja svoju novu kolekciju, nazvanu All Together Now, za koju je inspiraciju pronašla u filmu Yellow Submarine iz 1968. godine utemeljenom na glazbi njezinog oca, tj. The Beatlesa.

Oduvijek je bila ponosni sljednik majčinih vegetarijanskih ideala, pa je u velikoj mjeri izbjegavala korištenje kože i krzna. No ovo joj je nešto novo, ovaj izlet u ostavštinu Beatlesa, piše The Guardian

All you need is love na različitim jezicima

Njezina nova linija inspirirana Beatlesima uključuje pleteninu sa natpisom All you need is love na različitim jezicima i jakne inspirirane tim odijelima iz filma. Tu je i duga, psihodelična haljina Lucy in the sky with diamonds a kolekcija je bogata i nizom žutih motiva, poput žute podmornice. Kolekcija je namijenjena i roditeljima, odraslima, i djeci. 

"Pogledajte kako je jebeno dobra Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band torba za djecu, nije li cool?", rekla je. 

Ideju za tu kolekciju dobila je nakon što je izašla remasterirana verzija filma i nakon što je njezin otac organizirao obiteljsko gledanje filma. 

"Trebalo je to biti malo prikazivanje, ali bilo je kao da su sva djeca Beatlesa i njihovi unuci tamo", kaže. 

The Beatles Slavni glazbenici Kultura Beatlesi: "Pa svaki dan su nam prijetili bombom"

Kada je vidjela kako djeca uživaju u filmu, dobila je ideju. 

"Pogodilo me to tada. Otišla sam predaleko u svim tim značenjima. Čak i rečenica All together now, pomislila sam kako je nevjerojatno da je to četvero djece iz Liverpoola, tako mladih, došlo do nečega takvo, nečega što se i danas čini suvremenim jer i danas pričamo o uključivanju. Bila sam nadahnuta time, i imala osjećaj da moram nešto napraviti", rekla je. 

Modna industrija je druga najštetnija na svijetu

McCartney živi u zapadnom Londonu (a kao i na selu, jaše konje) i u braku je sa Alasdhairom Willisom s kojim ima četvero djece. Njezini nepokolebljivi moralni ideali doveli su je do toga da je postala aktivistica u modnoj industriji, za koju će sama reći da je druga najštetnija industrija na planeti. 

"Namjera mi je da stojim rame uz rame sa konvencionalnim kućama i pokažem da vas mogu poštovati u vašem lancu opskrbe i proizvodnje", kaže. 

Karl Lagerfeld Karl Lagerfeld Life Prezirao je ružne ljude, a volio samo jednog muškarca

S tim ciljem kreirala je alternativu ne samo koži i krznu, već i ostalim verzijama materijala, kao što je PVC čija je kemijska proizvodnja jako štetna.

"Kažu da je kancerogena za ljude koji s njom rade, a budući da su tvornice izgrađene na rijekama, njezini ostaci ulaze u vodu". 

Kaže i da nedavne promjene u industriji u kojoj sudjeluju i drugi dizajner, su vođene ljudskom snagom. 

"Ove nedavne promjene usmjerene su na potrošače. Mislim da naša industrija ne bi tako radila, da to i sami kupci ne traže", kaže. 

The Beatles | Author: Press Association/PIXSELL Press Association/PIXSELL
Njoj je trebalo 10 godina inovacija da bi napravila neke proizvode i smatra da kreativan um može pronaći zamjenu za PVC. 

Danas je ponovno u cijelosti vlasnica svog brenda, strastvena je oko onoga što radi, moda je njezin život i u njoj uživa, no uživa i u jahanju i druženju s obitelji i djecom. Ne šmika se puno, a svojim carstvom upravlja iz zgrade u ulici Old Bond, u koju ulazi čist i svjež zrak i u koju je dovukla kamenje sa očeve farme Mull of Kintyre. Dašak prirode u zagađenom svijetu, reći će, ova dizajnerica čiji se komadi odjeće prodaju i po tisuću funti. 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • BESTpartizan 10:07 13.Srpanj 2019.

    bravisimo

  • Avatar Olgintinna
    Olgintinna 01:29 08.Srpanj 2019.

    Znaš li gdje mogu naći ženu za jednu noć? Idite na > > > www.Bredhot.Com