Style
5579 prikaza

Mali gradić u SAD-u najskuplji je na svijetu

Ilustracija luksuzne vile
Getty images
Vlasnici su megabogataši koji su svoje milijarde stekli na tehnološkim kompanijama

Portal Property Shark napravio je popis najskupljih rezidencijalnih četvrti (gradova) unutar SAD-a. Iako su na popisu, kao i uvijek, New York, San Francisco i Los Angeles u prosjeku je najskuplji poštanski broj onaj u Silicijskoj dolini. U gradiću Athertonu u okrugu San Mateo svi su "zaradili" na tehnološkom boomu u obližnjem Palo Altu u San Franciscu. Prosječni dom u Athertonu se prodaje za 6 milijuna dolara, a ovo su neki od stanovnika tog mjestašca.

Kuća Sheryl Sandberg | Author: Screenshot Screenshot
Tamo je godinama obitavala Facebookova top menadžerica Sheryl Sandberg dok dom nije prodala za 9.25 milijuna dolara. Ima sedam spavaćih soba i osam kupaona, a kupila ga je za skoro osam milijuna dolara 2004. godine. Usred je 94027 zip koda koji je, sada je sigurno, najskuplji u Americi.

U toj je kući organizirala večeru za potporu kampanje Baracka Obame gdje je tanjur koštao 38 tisuća dolara.Kuća uključuje spojenu kupaonu sa svakom spavaćom sobom, kućno kino, teretanu sa švedskom kupelji i podrum za vino. Ima čak i lift, a kuću okružje nekoliko stotina metara kvadratnih vrata.

Kuća Meg Whitman | Author: Screenshot Screenshot

Tu je i nekadašnja šefica Hewlett Packard Enterprisea Meg Whitman koja je također jedno vrijeme prodavala kuću no nije jasno je li je se riješila ili još tamo stanuje. Riječ je o kolonijalnoj arhitekturi te kući s pet spavaćih soba i četiri kupaone, te skoro 500 kvadratnih metara za koje je filantropkinja i menadžerica tražila skoro sedam milijuna dolara. U oglasu je pisalo da ima "šarm i profinjenost istočne obale" te bazen i posebnu kućicu za goste.

Eric Schmidt | Author: Screenshot Screenshot

Treća osoba je izvršni direktor Googlea od 2001. do 2015. godine, i 115. najbogatiji čovjek svijeta Eric Schmidt. On, kaže njegov portfelj, voli ulagati u nekretnine no njegov je dom upravo u Athertonu gdje ima razvedenu vilu povrh brda s pet spavaćih soba, bazenom, teretanom i teniskim terenima te golemim vrtom.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.