Style
17849 prikaza

Luksuz je došao i na Plitvička jezera

Plitvička jezera
1/8
Facebook
U najljepšem hrvatskom nacionalnom parku već su niknuli prvi turistički objekti, a bit će ih još

Dva domaća i jedan slovenski investitor do ljeta će na Plitvicama otvoriti dva hotela i jedan resort. Kategorizacijom će imati četiri zvjezdice, pa će se voditi kao luksuzni turistički proizvod. Ukupne investicije vrijedne su 85.000.000 kuna, a projekte je potpomognula EU s bespovratnim sredstvima u visini trećine ulaganja.

 | Author: Facebook Facebook
Neki od uvjeta za dobivanje novca EU bili su promicanje održivog razvoja, zaštita okoliša, produljenje sezone i zapošljavanje, kao i jačanje konkurentnosti. 

 | Author: Facebook Facebook
Ovih dana Božo Čulo, vlasnik Partner banke i tvrtke Potestas otvara 18 smještajnih jedinica u tradicijski građenim kućicama od drveta i kamena, a tu će još biti i dvorana za sastanke i restoran. 

 | Author: Facebook Facebook
Ovo je i jedini objekt koji je izgrađen unutar Nacionalnog parka Plitvička jezera i nalazi se samo 800 metara od glavnog ulaza, pa je kako piše Poslovni dnevnik, projekt bio posebno zahtjevan i skup. 

Izgradnja resorta stajala je oko 33 milijuna kuna, a investitor se nada da će dobiti od EU fondova, do 10 milijuna kuna bespovratnih sredstava. 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Zadar123 21:08 10.Travanj 2018.

    Sve ćete uništiti to malo sto je ostalo

  • aurelio63 14:02 10.Travanj 2018.

    plitvice su nepovratno uništene apartmanizacija i podjela plijena među podobnima možda i oduzeta prava na svijetsku baštinu