Style
11837 prikaza

Jedini privatni Boeing na svijetu - luksuzniji od penthousea

Prvi privatni Boeing 787 Dreamliner
1/5
YouTube screenshot
Najluksuzniji privatni jet na svijetu može primiti 40 ljudi, a oprema aviona je fascinantna

Trenutačno najluksuzniji privatni jet je registriran pod imenom '2-Deer', a zapravo je riječ o Boeingu 787 Dreamliner. Sadrži svu moguću luksuznu opremu, master spavaću sobu, dovoljno soba i sjedećih mjesta za još 40 putnika i doista je fascinantan.

Boeing 787 Dreamliner 2-Deer | Author: YouTube screenshot YouTube screenshot

Ne zovu ga uzalud 'Letećim penthousom', budući da serijski proizveden ovaj avion prima između 250 i 300 putnika, a u toj varijanti košta oko 2.000.000.000 kuna odnosno oko 230.000.000 funti. No, kad je riječ o ovako luksuzno opremljenom avionu, cijena može biti i do 50 posto veća. Ovo je zapravo prvi privatni Boeing iz serije 787 Dreamliner

Privatni Boeing 787 Dreamliner može primiti 40 putnika | Author: YouTube screenshot YouTube screenshot

Ovaj avion je kompletno opremljen s najsuvremenijim tehnološkim rješenjima, uključujući i spuštanje sjenila na prozorima preko daljinskog upravljača, a na isti način upravlja se i sjedalima i sofama u glavnom salonu, kao i specijalno opremljenim kupaonicama. 

Spavaća soba u Boeingu 787 Dreamlineru | Author: YouTube screenshot YouTube screenshot

Zbog toga sat vremena najma ove luksuzne leteće vile s krilima košta oko 500.000 kuna. Avion je bio izložen na ovogodišnjem Dubai Air Showu koji se održao prošli tjedan i bio je definitivno najzanimljiviji eksponat kojeg su mnogi željeli razgledati iznutra. Jedan od njih je i avio-bloger Sam Chui koji je dobio priliku da snimi luksuzni interijer. 

Dočekale su ga 'elitne postrojbe' stjuardesa iz kompanije Hainan Airlines Group, najveće kineske civilne zrakoplovne kompanije. 

 | Author: YouTube screenshot YouTube screenshot

Nakon što gosti prođu kroz lobby, ulaze u hodnik obložen tamnim drvom, koji vodi do središnjeg salona. Udobne fotelje, pokretne sofe, skupocjeni namještaj, flat-screen veliki televizori, kakvi se nalaze i u sali za ručak, te spavaćim sobama, a tu je i velika šahovska ploča s figurama od slonovače i podlogom od ebanovine, te sto drugih luksuznih čuda, a može poletjeti i sletjeti na bilo koji kontinent jer ima dovoljan dolet. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.