Life
52028 prikaza

Žene srpskih mafijaša: Manekenke, novinarke...

Legija i prva supruga
Screenshot
Dok njihove grublje polovice gule višegodišnje zatvorske kazne, one ih čekaju na slobodi

Ljubav ne poznaje granice. Tako sigurno glasi životni moto svih ljepotica koje jedva čekaju odlazak u neki od srpskih zatvora kako bi samo na nekoliko sati posjetile svoje snažnije polovice i barem na trenutak im uljepšale zatvorske dane. Za takve prilike one se spremaju kao da idu neku svečanost pa su odlasci frizeru i kozmetičaru obavezni prije nego što kroče u zatvor.

Aleksandra Ivanović, nevjenčana supruga Milorada Ulemeka Legije, bivšeg zapovjednika "crvenih beretki" osuđenog na četrdeset godina zatvora zbog ubojstva Zorana Đinđića, vjerno čeka svog supruga od svibnja 2004. godine kada se predao srpskom pravosuđu. Aleksandra i Legija samo razmjenjivati poglede pune čežnje kroz neprobojno staklo u požarevačkom zatvoru Zabela, u dijelu zvanom Alcatraz i nemaju pravo na ljubavne susrete.

Slobodan Milošević Bolja povijest... Life Njegov glas je Slobu doveo na vlast i uništio Jugoslaviju

Aleksandra s njihove tri kćeri redovito ide u posjet suprugu, čuje se i telefonom, a ima priliku i vidjeti ga na Specijalnom sudu u Beogradu tijekom suđenja. On joj tada upućuje zavodljive poglede preko stakla, a ona mu se smješka. Prije nekoliko mjeseci je prihvaćena Legijina molba, pa su mu sada dopušteni susreti s kćerima.

Legiju također posjećuje i Nikolija Luković, njegova kći iz prvog braka s nekadašnjom novinarkom Majom Luković iz Kanade. Nikolija jako liči na oca pa je mnogi nazivaju Legijinom kopijom. 

Ona se zbog školovanja preselila u Srbiju, a njena majka Maja je sagradila kuću na zemljištu svojih roditelja u Beogradu, u blizini Centralnog zatvora. Pošto Legija nije prošao reviziju o puštanju u otvoreniji dio zatvora, još dvije godine će apstinirati od seksa. Iz zatvora bi trebao izići 2044. godine.

Ni Zvezdan Jovanović Zveki, osuđen za Đinđićevo ubojstvo, nije bio intiman 15 i pol godina sa svojom suprugom Oliverom Jovanović jer u Alcatrazu nema pravo na to. 

Ivana, supruga Aleksandra Kristijana Golubovića, koji se nalazi u požarevačkoj Zabeli također željno čeka njegov izlazak na slobodu. Kristijan je stekao pravo na uvjetni izlazak iz zatvora i traži da ga puste van. 

Srpski plaćenici u Ukrajini Kojim putem dalje? Life Istraživanje pokazalo - Srbi najviše mrze Hrvate

Pravo na ljubavnu sobu nemaju ni vođa škaljarskog klana Jovan Jovica Vukotić i njegova ljepša polovica, manekenka Dejana Živković, koja uporno negira da je u vezi s njima iako mu redovito nosi hranu u pritvor, u zgradu Specijalnog suda u Beogradu. U pritvoru nema "ljubavne sobe", a po zakonu, ljepše polovice, nemaju pravo na intimu sa svojim jačim polovicama.

Manekenka Tamara Nikšić, supruga kontroverznog biznismena Andrije Draškovića, vjerno je dočekala supruga nakon što je odslužio višegodišnju kaznu za ubojstvo Surčinca Zvonka Plećića Pleće. Njihovu ljubav nisu slomile zatvorske zidine, a Andrija se nakon izlaska iz zatvora povukao iz javnog života i živi u luksuznoj vili na Dedinju, s Tamarom i njihovom kćeri. U javnosti je viđen samo na koncertima hrvatskih izvođača.

(ALO)

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.