Life
2290 prikaza

Za tanjure s Titanica daju više od 120 milijuna kuna

Titanic
Wikipedia
Blago s Titanica trenutačno je u vlasništvu američke kompanije Premier Exhibitions

Blago pronađeno na olupini Titanica moglo bi uskoro biti vraćeno u Belfast gdje je brod i sagrađen. To je cilj velike multimilijunske kampanja koja će pokušati otkupiti 5500 artefakata koji su sada u vlasništvu američke kompanije i vratiti ih nazad u Veliku Britaniju. Ako uspiju većina stvari bit će izložena u muzeju Titanic u Belfastu. 

Zbirka uključuje i dio trupa broda te porculanski set s broda koji je potonuo 15. travnja 1912. godine. Nema nikakvih garancija da će njihov pokušaj biti uspješan, no možda im pomogne i slavni filmski oskarovac James Cameron, redatelj filma Titanic iz 1997. godine koji sudjeluje u ovoj kampanji. 

"Bio je to srceparajući trenutak u povijesti. Osiguranje nezamjenjive kolekcije je jedinstvena i važna prilika s kojom bi mogli odati počast 1503 putnika i posade broda koji su preminuli na brodu", naglasio je. 

Posljedni čamac s Titanica | Author: screenshot/youtube screenshot/youtube

Njihov pokušaj za povratkom kolekcije u Europu dolazi nakon što je kompanija Premier Exhibitions, trenutačni vlasnik kolekcije, bankrotirala. Očekuje se kako će cijeli proces uskoro biti i finaliziran. No konkurencija je velika. 

"Pokrenuli smo ovu kampanju u nadi da ćemo te artefakte vratiti kući, gdje će biti javno vlasništvo te tako zaštićeni i očuvani, te izloženi da ih cijeli svijet može vidjeti", rekao je Conal Harvey, zamjenik direktora muzeja Titanic Belfast. 

Kampanju vrijednu 20 milijuna dolara podržavaju Royal Museums Greenwich, National Museums Northern Ireland, Titanic Belfast i Titanic Foundation Limited

Titanic SUDBONOSNO Life Preživjeli s Titanica: Obitelj ga se odrekla zbog srama

Budući izlošci izvučeni su iz morskih dubina tijekom sedam ekspedicija između 1987. i 2004. godine. National Geographic je za kampanju već obećao 500.000 dolara, piše BBC. 

Ovaj pokušaj podržava i dr. Robert Ballard, oceanograf koji je otkrio olupinu Titanica. 

"Ovo je jedina opcija kojom bi se sačuvao integritet kolekcije s Titanica. Kolekcija zaslužuje da se vrati kući, tamo gdje je njezino putovanje i započelo", naglašava. 

Titanic je potonuo 15. travnja 1912. godine na svom prvom putovanju. Bio je tada najveći brod ikad proizveden koji je u tom trenutku provozio 2223 ljudi. 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Minamossa
    Minamossa 01:59 29.Srpanj 2018.

    Dobrodošli na najbolju stranicu sex dating ==>> Sexydrom.com