Life
17911 prikaza

Trpe torturu i orgije - tko su žene oko ludog diktatora

Kim u šetnji sa svojom mlađom sestrom
screenshot/youtube
Kimova sestra je za njega osoba od najvećeg povjerenja, no svaka od njih može biti i u strahu - jer se lako okreće protiv saveznika

Vođa Sjeverne Koreje Kim Jong-un poznat je po svom specifičnom načinu vladanja, zahtijevanju luđačke poslušnosti i promjeni mišljenja u minuti - ponajprije zahvaljujući svojoj paranoji i ogromnog egu. Rijetke su žene koje smatra bitnima, no one koje mu to jesu - nagrađene su i s moćnim položajem.

Mlađa seka još mu se nije zamjerila

Njegova mlađa sestra Kim Yo-jong nedavno je primila ogromnu nagradu za svoju odanost - brat koji se na nju oslanjao od samih početaka svoje vladavine promovirao ju je u člana Politbiroa, najmoćnijeg političkog tijela u državi. Yo-jong, koja je četiri godine mlađa od svog brata, i prije je bila na glasu kao "najmoćnija žena u zatvorenom kraljevstvu".

Prije toga je bila ministrica propagande, ministarstva izuzetno bitnog u Sjevernoj Koreji, budući da imaju pune ruke posla sa zavaravanjem ljudi kako dobro žive, cenzurirajući informacije iz zapada.

Iako bi možda pomislili kako je Yo-jong nešto nježnija i blaža od svog brata, to je daleko od istine - i sama je na crnoj listi SAD-a zbog ozbiljnih kršenja ljudskih prava. Ona Kima prati u javnim nastupima i raznim službenim pojavljivanjima.

Na poziciji je naslijedila svoju tetu

Obiteljske veze nikako nisu jamstvo povlastica i blagonaklonog tretmana  od strane diktatora, pa čak ni preživljavanja. Pravi primjer za to je Kim Kyong-hui, Kimova teta. 

Nju je 2014. dao ubiti i to trovanjem, a to je potvrdio CNN-u jedan od vodećih sjevernokorejskih dužnosnika koji je, u strahu za svoj život, htio ostati anoniman.

S trovanjem Kimove tetke bila je upoznata njegova jedinica za zaštitu, a sada to znaju i visoki dužnosnici.

Kimu je navodno dosadilo njezino prigovaranje zbog smrti supruga Jang Song Thaeka koji je ubijen u prosincu 2013. godine. Njegovo ubojstvo također je naredio Kim Jong-un, a ubio ga je zbog veleizdaje.

Kimova tetka u javnosti se nije pojavila od rujna 2013. godine, a postojale su brojne špekulacije gdje je, od onih da je imala srčani udar do onih da je u komi zbog operacije koju je imala nakon što joj je otkriven tumor mozga.

Misteriozna žena

Drugarica Ri Sol-ju navodno je rođena u razdoblju između 1985. i 1989., mada nitko ne zna točno reći, a navodi se kako joj to nije niti pravo ime već pseudonim.  Njena obitelj dio je sjevernokorejske političke elite, a brojni izvori tvrde kako je ona cijeli život odgajana da mu bude supruga, kao i uostalom brojne djevojke koje su bile primjerene dobi, danas-sutra za vjenčanje s Kimom. Završila je srednju školu u Pjongjangu te je studirala glazbu u Kini, što nije ništa neobično budući da je poznato kako je Kim velik obožavatelj plesa i pjesme, a u ženama vidi nekog "čija je dužnost zabavljati ga"

Navodno je neko vrijeme bila dijelom orkestra Unhasu te je imala nekoliko javnih nastupa. Sjevernokorejske vlasti i policija proveli su stroge mjere uništenja svih materijala koji prikazuju Ri So-ju u toj fazi života, jer sada više nije primjerena činjenica da je pjevala drugima. Osim toga, ona je bila i aktivna navijačica te se natjecala na Azijskom atletskom prvenstvu koje se održalo u Južnoj Koreji.  Do njihovog upoznavanja i braka nije došlo jer je Ri Kimu "zapela za oko", već zato što je njegov otac, predosjećajući da je lošeg zdravstvenog stanja prije moždanog udara, dogovorio njegov brak 2008., a on se i ostvario 2009.

Kim Jong un i njegova žena | Author: Reuters Reuters
I dok se ponekad pojavljuje na raznim društvenim marševima i manifestacijama sa svojim suprugom, zabilježeni su dugi periodi - od čak godinu do dvije, kad se Ri Sol-ju uopće nije moglo vidjeti. Spekuliralo se tada da ju je Kim možda dao ubiti, no manje drastične ideje kažu kako joj Kim zabranjuje izlaske kao "trening discipline".

Trpi njegova orgijanja

Žena mora trpjeti njegovo iživljavanje i orgije U Sjevernoj Koreji navodno postoji tzv. Peta divizija, harem od oko 2000 žena kojima je zadatak da zabavljaju partijske funkcionare i da s njima spavaju nakon toga. Takva praksa postoji još od Kim-Il-Sunga, koji je svoju ulogu 'oca nacije' shvatio vrlo doslovno. Navodno je i sam Kim-Il Sung koristio usluge plesačica-prostitutki i začeo s njima velik broj izvanbračne djece, a nastavio ju je Kim Jong-un.  Orgije se navodno organiziraju i s djevojčicama djevicama od kojih su neke stare tek 13 godina. Po djevojke u škole dolaze vojnici koji ih odvode i upozoravaju da ništa ne smiju reći obitelji jer će ih smaknuti. Kad ih odvedu, djevojke vode liječnicima koji utvrđuju jesu li djevice.

Ako jesu, tinejdžerice će postati dio tzv. "jedinice za zadovoljstvo". Tamo će dobiti titulu "zabavljačice za odrasle" koja stoji na raspolaganju državnoj i vojnoj eliti. Djevojke traže državni agenti, koji u školama nalaze  "visoke i lijepe" mlade žene koje želi "trenirati" u hotelu u Pyongyangu. 

 

Postoje glasine kako su ona i Kimova sestra velike suparnice.

Budući da voli glazbenice, ne čudi kako je u orkestru Unhasu imao još jednu djevojku prije Ri Sol-ju, a ona mu je navodno nastavila biti ljubavnica i u braku.

Bivša djevojka sada je u vrhu partije

Nekadašnja ljubavnica "velikog vođe" Hyon Song-wol donedavno je bila pjevačica ženske grupe Moranbong (sjevernokorejske verzije Spice Girls), a sada je ušla u politiku i to kao istaknuta članica središnjeg odbora Kimove Radničke partije. 

Bivša djevojka Kim Jong-una | Author: screenshot/youtube screenshot/youtube
Kim Jong-un tamo ju je postavio tijekom velike rekonstrukcije svoje vlade u koju su, na najbolje pozicije, ušli brojni njegovi najbliži suradnici.

Hyon je izazvala kontroverze tijekom svog puta u Kinu 2012. godine kad je odbila nastupiti jer su kineski dužnosnici tražili promjenu repertoara njene grupe. Pjevačica je otrčala sa scene i ostalim članicama benda naredila da ju napuste nakon što su kineskim domaćinima zasmetale fotografije lansiranja raketa koje su se trebale vrtjeti u pozadini.

Baka je nedodirljiv ideal

Kim Jong Suk (1919-1949) je baka sjevernokorejskog vođe koju on idealizira, pa je oko nje stvorio svojevrsni kult. Ona se u cijeloj državi slavi kao simbol antijapanskog otpora i njen se rođendan obilježava kao nacionalni praznik te ju se naziva "Majkom Sjeverne Koreje".

Obitelj kim Jong-una | Author: Wikimedia Commons Wikimedia Commons
Jong Suk je bila prva supruga Kim Il Sunga, a postoje razne teorije o tome kako je umrla, među ostalim se spominje i to da ju je ubio njen muž. Ipak, za njenog unuka ona je besmrtni simbol revolucije i netko u koga bi se sve žene trebale ugledati, makar i same slijedile njenu sudbinu.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Luna Lipa
    Sarkazam. 14:31 09.Listopad 2017.

    Tko pronađe Branimira Bilića ima 100 bodova(bezvrijednih) od mene.