Life Kraljevsko vjenčanje
3489 prikaza

Vjenčanica godine - nitko je nije vidio do dolaska u kapelu

Meghan Markle dolazi u crkvu na vjenčanje s princem Harryjem
1/15
Press Association/PIXSELL
Vjenčanica je na prvi pogled jednostavna i bez suvišnih ukrasa, a Markle se odlučila za kreaciju koja će odoljeti testu vremena

Meghan Markle udala se, ako je vjerovati tvitu palače Kensington, u haljini koju je dizajnirala Clare Waight Keller, kreativna direktorica modne kuće Givenchy, prva žena na čelu te modne institucije.

Do same ceremonije mislilo se da će haljinu dizajnirati Ralph & Russo, koji su napravili haljinu za zaručničke fotografije, ili pak Stella McCartney, što se nije pokazalo točnim. Kate Middleton haljinu je radila Sarah Burton za Alexander McQueen, dok je Diana imala kreaciju David i Elizabeth Emanuel.

Meghan Markle dolazi u crkvu na vjenčanje s princem Harryjem | Author: Press Association/PIXSELL Press Association/PIXSELL
Diana je nosila tijaru iz kolekcije obitelji Spencer, a ne kraljičinu, vojvotkinja Catherine Cartierovu tijaru iz 1936. godine koju je kralj George VI poklonio supruzi, dok je Meghan posudila dijamantnu tijaru kraljice Mary iz 1932.godine.

Haljina ima "lađa" izrez i izražen struk, a dugački veo ukrašen je čipkom, a sama je haljina napravljena od svile i satena. Rukavi su poludugi (3/4), a to, kaže People, daje haljini dašak modernosti na vječnu klasiku. Na velu je u čipki izvezeno bilje i cvijeće Commonwealtha.

Osim dijamantne tijare, Meghan je od nakita na desnoj ruci imala dijamantu narukvicu, zaručnički prsten koji se sastoji od velikog dijamanta iz Bocvane i dva manja iz Dianine kolekcije, te sitne naušnice.

Meghan Markle dolazi u crkvu na vjenčanje s princem Harryjem | Author: Press Association/PIXSELL Press Association/PIXSELL
Prstenje je, po staroj kraljevskoj tradiciji, napravljeno od velškog zlata.

Episkopalski biskup Michael Curry održao je vatreni govor o ljubavi, u jednom trenutku spomenuvši i Martina Luthera Kinga, a poslije toga je soul zbor otpjevao klasik "Stand By Me".

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.