Life
19531 prikaza

Tito je ovaj video zabranio zbog pudlica koje laju

Tito i Jovanka
Jože Gal
Video je nastao 3. travnja 1975. godine, prilikom Titovog obraćanja javnosti

Ovo je snimka koja je prvo bila zabranjena, potom zaboravljena, a kada se pojavila u javnosti privlačila je svačiju pažnju.

Nije bila zanimljiva samo zbog kontroverznih Titovih izjava koje se čuju na snimci, već i zbog toga što Tito praktički nije mogao doći do riječi od svojih pudlica, koje nisu prestajale lajati, a Tito ih je bezuspješno pokušao smiriti.

Video je nastao 3. travnja 1975. godine, prilikom Titovog obraćanja javnosti, ali se od njegovih pudlica skoro ništa nije čulo, piše Dnevni avaz.

Međutim, Tito je strogo zabranio da se video pusti van radi svojih izjava o Italiji i smatrao je da nije bilo primjereno što je rekao o susjednoj državi,što je na videu i zabilježeno. Tražio je da se taj dio u kojem govori o Italiji izbriše, a to se može čuti u zadnjim sekundama snimke.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Jugoivo 10:20 25.Svibanj 2017.

    Baš su lijepi par, Tito i Jovanka!

  • nelson 18:14 24.Svibanj 2017.

    legenda tito