Life
24610 prikaza

Užasnuti susjedi: "Ta djeca nikad nisu vidjela sunce"

David i Anna Turpin
Riverside County Sheriff's Department
Da nije bilo 17-godišnje kćeri koja je pobjegla, pitanje je bi li ove bolesnike ikad uhvatili

Trinaest žrtava, od dobi od 2 do 29 godina, bili su privezani za krevete u ogavnom okruženju. Prema svemu sudeći, njihovi roditelji su ih privezali za krevete donose američki mediji.

Rano ujutro u nedjelju, 17-godišnja djevojčica pobjegla je iz kuće i uspjela nazvati hitne službe s mobitela kojeg je ukrala od roditelja.

Djevojčica je rekla da su ona i njezinih 12 braće i sestara bili zatočeni u njihovom domu od strane svojih roditelja, neki u lancima i lisicama, piše CNN.

Izgledali godinama mlađe zbog pothranjenosti

Kad su se istražitelji Policijske uprave Perris vidjeli djevojku, rekli su da je izgledala iscrpljeno i kao da samo 10 godina, iako je imala 17 godina.

Zamjenik šerifa s pomoćnicima otišao je u kuću iz koje su pobjegli te su tamo pronašli još 12 žrtava. 

- Svi su izgledali kao djeca, a na naš šok otkrili smo da je čak sedmero od njih odraslo - rekli su iz policije. 

Zaključili su da su iznimno prljavi i pothranjeni, a nekoliko njih bilo je vezano lisicama za krevete. Tako su ležali u smrdljivom mraku, a zarobili su ih bolesnici - njihovi roditelji David Allen Turpin i Anna Turpin.

David i Anna Turpin | Author: Riverside County Sheriff's Department Riverside County Sheriff's Department
David (57) i Anna (49) optuženi su za teško zlostavljanje djece i ugrožavanje njihovog zdravlja te su u pritvoru do suđenja. Jamčevina za svakog od njih iznosi 9 milijuna dolara, rekli su iz šerifovog ureda.

Šestero djece, uključujući i 17-godišnjakinju koja je pobjegla, liječe se na Sveučilišnom medicinskom centru Riverside, kao i njihovih sedmero punoljetnih braće i sestara.

Fotografije obitelji Turpin na Facebooku | Author: Facebook Facebook
Njihov je dom bio zaveden kao škola

David Turpin je bio naveden kao ravnatelj Sandcastle Day škole, stoji na internet stranici kalifornijskog Ureda za obrazovanje s datumom otvaranja 21. ožujka 2011. te je opisana kao privatna škola s 12 razreda, dok je status škole "aktivan".

Jedan od susjeda rekao je novinarima kako su vidjeli da policija odvodi roditelje u ranim satima nedjelje, dok su sirota djeca odvedena iz kuće u pidžamama.

- Bili su vrlo vrlo blijedi, gotovo prozirni. Kao da nikad u životu nisu vidjeli sunce. Bile su to većinom djevojčice, grozan prizor - rekao je. 

Užasnuti susjedi

To je toliko tužno, užasno je, rekla je druga susjeda Jennifer Luna, koja je još u nevjerici zbog toga što se u kući događalo.

Turpini su se u kuću uselili 2010., a sljedeće godine su podnijeli zahtjev za bankrotom. Ivan Trahan, odvjetnik koji ih je na sudu zastupao pred sudom u slučaju bankrota rekao je kako mu se par ni po čemu nije činio neobičan ili drugačiji od običnih ljudi.

David Turpin radio je kao inženjer za tvrtku Northtup Grumann te je zarađivao oko 140 tisuća dolara na godinu, dok se njegova žena vodi kao "domaćica". Trahan je rekao kako su mu se činili uzrujanima zbog bankrota i dugova, a kaže kako su o svojoj djeci govorili s puno ljubavi te su mu navodno pokazivali obiteljske fotografije snimljene u Disneylandu.

"To je obitelj cijenjena u zajednici"

Betty Turpin, Davidova majka, rekla je CNN-u kako je par redovito odvodio djecu na obiteljske odmore, a često su ih oblačili isto zbog sigurnosti. Ukupno imaju 13-ero djece, a rekla je kako su se prema njima ponašali iznimno zaštitnički.

- Kad bi izlazili, poredali bi djecu u redove po starosti, jer im je tako bilo lakše, a nitko ne može reći ništa loše o njima jer su oni jako ugledna obitelj - rekla je Betty.

Fotografije obitelji Turpin na Facebooku | Author: Facebook Facebook
Cijeli niz videa objavljenih na Facebooku otkriva par kako obnavlja svoje bračne zavjete u Las Vegasu, a to su činili nekoliko puta - 2011., 2013. i 2015.

U prvom videu, imitator Elvisa Presleya je otpjevao "Love me Tender" dok je Louise sa smiješkom prilazila oltaru, a par je obilježavao 26 godina njihova braka.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.