Life
13990 prikaza

Umro ubojica djece: “Ti klinci su ionako bili smeće”

Ian Brady i Myra Hindley
screenshot/youtube
U psihijatrijskog bolnici je bio od 1985. godine, a ni on ni njegova partnerica Myra Hindley nikada se nisu pokajali zbog stravičnih ubojstava

Jedan od najokrutnijih britanskih ubojica, Ian Brady, koji je sa svojom partnericom Myrom Hindley mučio i ubio petero djece umro je u psihijatrijskog bolnici Ashworth u Merseysideu gdje je bio zatvoren od 1985. godine.

Brady, koji je zbog ubojstava završio u zatvoru 1966. godine zakopao je tijela četvero svojih žrtava u okolici Manchestera, ubojstva koja je počinio s Myrom policija je nazvala “ubojstva iz močvare”. Myra je umrla u zatvoru 2002. godine, a prvo su bili zatvoreni zbog ubojstva troje djece.

Brady je 1985. godine priznao ubojstva još dvoje djece, među kojima je bio 12-godišnji Keith Bennett, a Brady nikada nije otkrio gdje je zakopao njegovo tijelo. Bennettova majka Winnie Johnson, koja je umrla 2012., godinama je molila Bradyja da otkrije gdje je tijelo njenog sina, ali Brady joj to nikada nije otkrio. Keithov brat Alan pokrenuo je web stranicu “Searching for Keith” kako bi možda jednog dana pronašao grob svog brata, što će sada biti još teže obzirom da je Brady bio jedini koji zna gdje je Keith pokopan.

Brady i njegova družica su bili pravi psihopati, što se moglo među ostalim vidjeti i iz pisama Iana Bradyja, koje je prije dvije godine objavio The Sun.

Pisma do kojih je došao The Sun su pisma koje je Brady slao jednoj osobi s kojom se dopisivao iz zatvora prije 17 godina i u njima je napisao kako su ga namjerno ostavili da trune u zatvoru dok ga ispunjuju gorčina i mržnja, umjesto da su njega i Myru ubili u akciji prilikom njihovog uhićenja.

Brady je bio ogorčen i na Myru, koja je za vrijeme boravka u zatvoru prekinula vezu s njim i zaljubila se u jednu zatvorsku čuvaricu. Upravo je na nju u pismima svalio krivicu i optužio da je ona odgovorna za zločine koje su počinili. Djecu koju su ubili nazvao je smećem, a njihove obitelji optužio da su zaradile novac na priči o njemu.

Brady tu nije stao, pa je zaposlene u zatvorskom sustavu nazvao parizitskim ljigama, a bolničare zatvorske bolnice "moralno inferiorne u odnosu na kriminalce".

Zbog, kako je napisao, nepravde koja mu je nanesena, Velikoj Britaniji priželjkuje terorističke napade kakve je doživjela Amerika 11. rujna 2001. godine.

Osoba s kojom je The Sun razgovarao je ispričala da Brady uopće nije razmišljao o djeci koju su on i Myra mučili i ubili, te da nikada nije pokazao nikakvo žaljenje zbog onoga što su napravili.

Uhićeni su u listopadu 1965. godine nakon što im je policajac odjeven kao prodavač kruha pokucao na vrata. Otvorila mu je Myra, a Brady je ležao na krevetu jer je povrijedio stopalo prilikom zadnjeg ubojstva.
 
Policija je bila skrivena i upali su u kuću čim je Myra otvorila vrata.

"Nismo planirali da nas uhvate žive. Da sam ja čuo kucanje, a ne Myra, bio bih spreman. Nismo imali sreće, nismo imali priliku pobjeći ili da se barem iskrademo iz kuće. Opkolili su nas, a da to nismo ni primijetili. Blokirali su sve ulice oko kuće i uletili na zadnja vrata. Jedino što nam je trebalo je upozorenje deset sekundi ranije i Myra i ja bi bili mrtvi onako kako smo zamislili", napisao je Brady.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • nerminius 06:22 21.Svibanj 2017.

    Kako su ubijali, koga su točno ubili, zašto su to radili, kako su se skrivali, kako su dolazili do žrtava i prilike da ubiju, jesu li mentalno oštećeni, kako je tekao sudski proces, to ništa nema u ovom tragićno napisanom članku.