Life
2568 prikaza

Uhvaćen: Trump lagao da mu je veći!

Donald Trump
CARLO ALLEGRI/REUTERS/PIXSELL
Izvješće je otkrilo kako je penthouse Donalda Trumpa za dvije trećine manji nego što on tvrdi

Dok američki predsjednik Donald Trump tvrdi kako je penthouse u njegovom vlasništvu na vrhu tornja koji nosi njegovo ime ukupno velik kvadrata 3065, on zapravo mjeri tek oko 1000 i nešto sitno kvadrata, barem tako govore gradski podaci do kojih je došao Forbes.

Trump je 1983. kad se otvorio Trump Tower spojio 3 stana kako bi napravio luksuzni penthouse. No, kako mu to nije bilo dovoljno, 1993. je proširio svoj apartman na dvije susjedne rezidencije, kreirajući ogroman penthouse od 1021 kvadrata.

Tu završava papirnati trag gradskih podataka, a ako je Trump od tada dodavao ili oduzimao kvadraturu svom stanu, tada o tome nije obavijestio grad - iako je trebao.

Osim Trumpa, jedina osoba koja živi na njegovim katovima je biznismen iz Alabame Joel.R. Anderson, a ostatak prostora na katovima odlazi na dijelove kao što su hodnici, rupe za dizala i prostorije za održavanje.

Precijenio ga

Stoga je posve jasno kako je Trump u javnosti precijenio veličinu svog potkrovlja za čak dvije trećine te govoreći kako stan vrijedi oko 200 milijuna dolara, da ga ikad odluči prodati. Prema Forbesovoj procijeni, stvarna vrijednost mu je "tek" 64 milijuna dolara.

Zlatni dvorac

Inspiracija za njegovo uređenje Trumpu i Melaniji bio je dvorac Versailles, a dizajnirao ga je Angelo Donghia. Zidovi stana su ukrašeni 24-karatnim zlatom, mramor se nalazi posvuda, plafoni su oslikani, a gdje god pogledate nalaze se skulpture i bogato ukrašeni namještaj. U stanu trenutno žive Melanija i sin Barron, dok je Donald u Bijeloj kući.

Penthouse prikazan i u njegovom showu "Pripravnik", a tada je bez daha ostavio natjecatelje i gledatelje:

 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.