Life
59916 prikaza

U ovom zatvoru su i kanibali - evo kako ih čuvaju

Zatvor Crni dupin
1/20
screenshot/youtube
Zatvorski čuvari se hvale da im do sad nitko nije pobjegao i da je smrt jedini izlaz

Ruski zatvori su notorni po svojoj korupciji, ali neki zatvori su ipak strogi. Uzmimo za primjer zatvor Crni dupin, smješten u bespućima srednjeazijske stepe nedaleko od granice Rusije i Kazahstana. Oko 900 čuvara pazi na nekih 700 zatvorenika 24 sata dnevno kako nitko ne bi pobjegao. Obično je više zatvorenika nego čuvara, ali u Crnom dupinu čuvaju neke od najgorih zločinaca Rusije.

Jedan od njih je i Vladimir Nikolajev, osuđen 1997. godine zbog dvostrukog ubojstva i kanibalizma. Uhićen je negdje u zimu 1996. godine, a policija je pronašla tavu s ostacima ljudskog mesa. Na njegovom balkonu, u snijegu, držao je dijelove tijela koje je planirao kasnije pojesti. 

Zatvor Crni dupin | Author: screenshot/youtube screenshot/youtube

"Dolazio sam kući s tuluma malo pripit. Kod vrata zgrade je stajao neki tip i tražio me upaljač. Malo smo se svađali i on me udario. Ja sam mu uzvario i on je umro. Što sam trebao uraditi? Uvukao sam ga u kupaonicu gdje sam mu skinuo odjeću i počeo ga komadati. Odrezao sam mu glavu i udove kad mi je nešto palo na pamet pa sam odlučio ga probati. Odrezao sam komad mesa s bedra i skuhao, ali mi se nije svidjelo. Narezao sam na meso na manje komade i prepržio u tavi. Dao sam meso jednom prijatelju koji ga je dao ženi. Ona je nešto kuhala s time pa su oni i djeca imali ručak. Rekao sam im da je to meso klokana. Što oni znaju kakvo je to meso, Rusija nema klokana", ispričao je kasnije Nikolajev.

Muzejski prikaz mučenja, Ghent, Belgija - metode koje primjenjuje i CIA Čitava mreža Top News Tajni zatvori: "Prema životinjama se ne bi tako ponašali"

Njegovi cimeri u zatvoru nisu ništa bolji i Business Insider napominje da su ukupno oduzeli oko 3.500 života, što znači da je, u prosjeku, svaki zatvorenik ubio pet osoba. Zatvorenici su pod 24-satnim video nadzorom, a ćelije su im smještene iza troja čelična vrata.

Zatvorenici žive u svojevrsnim ćelijama unutar ćelija, a po dvojica zatvorenika dijele jednu ćeliju veličine oko četiri i pol kvadratna metra. Stotine čuvara potrebne su kako bi održavali stalnu kontrolu nad zatvorenicima i kako bi mogli svakih 15 minuta provjeriti što rade.

Zatvor Crni dupin | Author: screenshot/youtube screenshot/youtube

Jednom kad zatvorenik iziđe iz ćelije moraju hodati oborene glave i vjeruje se da je to još jedna od posebnosti Crnog dupina. Zatvorenici moraju imati povez za oči kad god su vani, a sve kako ne bi mogli upamtiti razmještaj zgrada po zatvoru što bi im olakšalo bijeg.

ADX zatvor u Coloradu Najopasniji stanari Life Zatvor iz kojeg nema izlaska: Tu žive najgori od najgorih

Smiju vježbati, točnije bi bilo reći da smiju hodati, po jednoj posebnoj ćeliji. To znači da zatvorenici nemaju bilo kakvu slobodu kretanja izvan svoje ćelije i prostorije za vježbu. 

Čuvari, dok su zatvorenici u šetnji, provjeravaju svaku ćeliju kako bi otkrili bilo kakve zabranjene predmete.

Ne postoji čak ni restoran u Crnom dupinu već zatvorenici dobivaju hranu u svoje ćelije. Najčešće je to obična juha i malo kruha.

Niti jedan zatvorenik nije pobjegao iz Crnog dupina.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • nelson 10:02 08.Kolovoz 2017.

    užasno

  • tom 09:48 07.Kolovoz 2017.

    Pa dajte im pribor i oni ce to rijesiti izmedju sebe, pojest ce se,