Life
8978 prikaza

U horor zatvoru tijela ostave visiti da ih ptice pojedu

Kang Chol-hwan
Wikipedia
Zloglasni režim obitelji Kim već desetljećima muči vlastite građane

Čovjek koji je preživio jedan od najzloglasnijih logora za prisilni rad u Sjevernoj Koreji govorio je o 10 godina koje je proveo u zatočeništvu. Kang Cheol-hwan, sjevernokorejski prebjeg, bio je zatvoren u koncentracijskom logoru Yodok, inače poznat kao Kamp 15, korištenom za zatvaranje neprijatelja države. Skriven je u planinskom području oko 110 km od glavnog grada Pyongyanga, piše britanski Independent.

Govoreći za južnoafrički Independent, Kang je rekao kako su njegovi bake i djedovi imali ugledne pozicije na vlasti pod Kim Il-Sungom, čelnikom Sjeverne Koreje od osnivanja 1948. do njegove smrti 1994. godine.

Zatvor Maze Zatvor Maze Life Mislili su da odavde baš nitko ne može pobjeći

Kada je vlast prešla na sina, Kim Jong-il, obitelj Kang je kritizirala "stvaranje dinastije" koja nije bila "u skladu s komunističkim načelima" - neslaganje koje je dovelo do zatvaranja čak dvije generacije obitelji u Kampu 15. Kang, dijete u to vrijeme, bio je prisiljen obavljati naporan rad, koji je uključivao vučenje teških drva i po nekoliko kilometara.

Također se prisjetio uspomene na promatranje čovjeka koji se objesio.

"Ne samo da je visio, već i su stražari prisilili zatvorenike da bacaju kamenje na tijelo i ostavili da vise tamo tjedan dana sve dok ga ptice nisu toliko iskljuvile da ga je bilo nemoguće prepoznati".

Zabranjene fotografije iz Sjeverne Koreje ŠOKANTNE Life 7 tajnih fotki prokrijumčarenih iz Sjeverne Koreje

Oni koji su se oglušili na zapovijedi riskirali su da budu poslani u određeni zatvor unutar kampa, gdje će ih držati u maloj ćeliji.

"Većina nikada nije preživjela iskustvo jer su bili prisiljeni dugo sjediti u hladnoj blatnoj vodi. Ako su preživjeli, njihovo tijelo bilo je doslovno trulo ", rekao je.

Nastavak pročitajte na idućoj stranici.

  • Stranica 1/2
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.